MARCH EQUINOX 2019 : SASARAN SKY MIRROR 3.0

.

.

.

.

Ok

Er..

Kita pergi ke Sky Mirror Sasaran lagi yok ..

Hahhahaa..

Kau dah kenapa asyik ke sana je …

Kali ni dengan Geng lain ..

.

.

.

.

Geng yang dah 30 tahun tak jumpa ..

Geng Matriks Express MRSM Kulim

Seperti biasa berkumpul di depan kedai Uncle Ah Seng di Jeram

.

.

.

.

12 orang

Muat-muat satu bot ..

Jeti ni nama dia Jeti Kebun Kerang Sungai Buluh

Sungai Buluh ?

Iya .. Ini lah muara Sungai Buluh tu  ..

Bandar Sungai Buluhnya jauh ke darat sana .

.

.

.

.

‘ OMG .. Sejak bila jadik social ??!! ‘

Adalah ucapan Hanak No 2 bila nengok gambar ni ..

Sebab dia tahu Mak nya adalah seorang ‘ social introvert ‘ … Kahkahkahhhhhhh

.

.

.

.

Dalam 30 minit juga lah nak ker beting pasir tu ..

.

.

.

.

Aku syak dia ambik gambar pakai Oppo ni..

Tetiba ploless…

:))

.

.

.

.

Dah sampai ..

Air belum surut tapi.

Masih 3 meter dalam ..

Kena tunggu dulu dalam bot

Dua trip sebelum ni tak payah tunggu . Sampai-sampai je dah timbul dah beting pasir tu ..

Mula lah pening sebab bot dok teroleng oleng gitu …

.

.

.

.

Bila air dah paras buku lali ramai lah yang melompat turun ..

Tadi dari jeti pukul 10:15 pagi

By 12:15 tengahari nanti dah mesti kena dah dalam bot untuk balik ke jeti

Sebab nanti air dah surut sangat , bot tak boleh masuk ke kuala . Kena ke Pulau Angsa dan kena tunggu kat sana beberapa jam sementara air pasang balik . Lama ..

.

.

.

.

Jom meranduk air

.

.

.

.

Orang dah mula ramai ..

.

.

.

.

Make sure pakai baju yang cemerlang warna warninya ya kalau ke sini ..

Dan bawak payung ..

Hangat lit lit ..

.

.

.

.

Dan yang bestnya ….

Hari itu adalah 23 Mac 2019 !

Hari matahari berada tegak di atas Khatulistiwa !

Equinox

Panas beb !! :))

.

.

.

.

 

Ok dah ..

Jom bergambar …

Ya lah ..

Apa lagi nak buat kat sini ..

Bergambar lah …

.

.

.

.

Kalau nak ambik gambar guna kamera sendiri .. Hakak berani jamin takkan secantik gini ..

Ini bukan edit-edit tau !!

Original from henfon ..

Bukan DSLR

.

.

.

.

Picture perfect mirror nya !

.

.

.

.

.

.

.

.

Yang tukang men-spoilkan gambar mesti lah aku … :))

.

.

.

.

See !!!!

:))

.

.

.

.

Jika diperhatikan betul-betul ..

Ada ‘halal gap ‘ kahkahkah … antara Budak Last tu ke bahu depan tu ..

Malu yak amat dia nak bergambar gitu ! :))

.

.

.

.

Tak puas hati sebab kena peygang tangan kahkahkahhh

.

.

.

.

Yup ..

Tukang spoil tu lagi !!

 

.

.

.

.

.

.

.

.

Dan lagi ….

.

.

.

.

.

.

.

.

Sakit perut gelak wehhh masa posing yang ni ..!!

Kahkahkahhhhhhh ..

.

.

.

.

Beautiful memories are like old friends.

They may not always be on your mind, but they are forever in your heart.

 

.

.

.

.

Ok

Now ..

For behind the scene nya …

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Inilah rahsianya untuk mendapatkan perfect mirror image itu !!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Rule #1 in life

Do what makes you happy .

.

.

.

.

Ni..

Kalau sesiapa nak ke Sky Mirror Sasaran

Contact Vivian tu ..

Tu nombor telefon dia

Rainbow Sky Mirror Company .

.

.

.

.

Malamnya ..

Ada keluar pasal Sky Mirror ni dekat TV3

Punyalah banyak fakta nya yang salah …

Dengar pun sakit telinga dan hati !!

.

.

.

.

Ok ..

Da …

Advertisements