LETTING GO

.

.

.

.

.

INTRO …

“Why do you go away?

So that you can come back.

So that you can see the place you came from with new eyes and extra colors.

And the people there see you differently, too.

Coming back to where you started is not the same as never leaving.” Terry Pratchett

.

.

.

.

Hantar Dak Kak Ngah

Over the sea

The South China Sea

I told her ..

 It’s about pushing your limits and venturing beyond your comfort zone…

Lama juga nak pujuk .. Bukan pujuk .. Sebab dia memang nak pergi ..

Dia minta course lain . Tak dapat . The competition is too high .. Convince her that it is not the end of the world . The given course is also quite good . Especially in the era of IR4 ni .This is a good opportunity to continue your study there and ……. Nanti travellah kat sana  !

There are lots and lots of beautiful and interesting places dekat sana !

And dia jawab ..

You are abusing me !!

Ibu yang nak travel ke sana banyak kali kan nanti !!

Err … Hahahhahaaaa..

.

.

.

.

Pertama kali terbang dengan Malindo

Beli In Flight food

Mee Hoon Singapura

Agak pelik sebab Mee Hoon Singapura tak putih macam sepatutnya

Bawak ear phone sendiri ya ! Sebab ada ada in flight entertainment , tapi kalau nak ear phone kena beli .

.

.

.

.

Dah bertahun tak naik ke Kota Kinabalu ni ..

.

.

.

.

Rombongan Cik Jah dipanggilnya kami berdua !!

Dak Iyra pun ada . Of koz lah .

Daddykasi Dak Kak Ngah tak boleh ikut sebab siapa pulak nak jaga yang ditinggalkan kat Semenanjung ni pulak nanti  …

.

.

.

.

Kita hantar di ke UMS !!

Sebuah Universiti yang ada pantainya sendiri !

Dan jeti nya sendiri

Tu .. Kat belakang sana tu ..

.

.

.

.

Namanya Pantai ODEC

Outdoor Development Center

Just look at the ray of light !!

.

.

.

.

Jeti untuk kegunaan kursus yang berkaitan

Ada Marine Biology , Ocean Science

Serious best !

Kalau ada course dan Universiti ni masa zaman saya masuk U dulu .. This is what I will choose

Kalau tak dapat Astrophysics/ Astronomy lah ..

.

.

.

.

Pantainya cantik

Landai

Boleh mandi-manda

Ramai yang tengah mandi laut masa ni

Cuma banyak jugak lah sampah atas pantai ni

Sampai-sampah macam botol , mainan lama , plastik

Tak teruklah sangat tapi

Mungkin sebab cuti semester , tak ada yang jaga ?

UMS ni Eco University .

Tak patut pantai ni bersepah sampah gitu ..

.

.

.

.

Ada boyan

Dia duduk hayun-hayun boyan sambil berpikir tentang the next phase of her life

Senyum jugak dia bila nengok pantai yang cantik gini dalam kampus dia

.

.

.

.

Nasib ada Kak Iyra dia ni

Ko bayangkan ..

60 kg barang dia . Sorang 20 kg

Hand luggage lagi

Barang yang beli kat 1 Borneo tu lagi .. { Ada Eco Shop dalam 1 Borneo ! Banyak save duit beli gayung , beledi , bekas air , bekas pen segala bagai dia kat situ !! ] . Bantal , bantal peluk , selimut

Total ada dekat 100 kg barangan dia weh !!

Pengsan kalau Kak Iyra dia tak ada nak hangkut berdua je !

Mula-mula sewa Axia je .. Barang makin beranak . Masukkan dalam Bezza nak ke Airport pun macam dah sangat padat . Terus call Si Edy kat KK tu tukar kereta besor sikit ..

.

.

.

.

Let me enjoy the beautiful sunset ..

.

.

.

.

Ada perantin

Serious cantik pantai ni ..

Pulau Gaya dan Pulau Sepanggar kat belakang tu

.

.

.

.

Sunset di KK adalah antara salah satu spot sunset yang tercantik di Asia

Tapi petang tu mendung sikit

Gini aje dapat ..

.

.

.

.

Bandar KK di kejauhan

.

.

.

.

Jeti ODEC

Dah senja

Kita orang tak masuk dalam sana

.

.

.

.

Next

Bawak Dak Kak Ngah ke bandar KK

Nak show her around . Tak lah blur sangat nanti

Dataran Todak

Bukan todak sebenarnya

Marlin tu ..

.

.

.

.

Will it ‘ rain ‘ ?

Eh ..

Ibu dia tough aaa ..

Anak dia pun mesti …

.

.

.

.

Dapat wassap yang kata sesiapa yang dah ada di KK boleh daftar sehari awal

Good news !

Sebenarnya dah plan nak drive jauh sikit nak cari Kinabalu

Kensel lah

Lagi bagus ..

Boleh setelkan barangan 100 kg ni secepat mungkin !

.

.

.

.

Kita daftar awal .. 2 hb

Daftar kediaman aje sebenarnya

Daftar yang sepatutnya still pada 3 hb nanti

.

.

.

.

Cantik kampus ni !

.

.

.

.

Nampak ramai tourist keluar masuk

Pelik jugak

Rupa-rupa ada program Campus Tourism ..

.

.

.

.

Ada itinerarinya

.

.

.

.

Menarik jugak..

.

.

.

.

Ok

Jom ke Kolej Kediaman dia hantar barang

Hanya pelajar je boleh naik ke bilik

Yang menghantar tak boleh

Barang yang berlambak tu abang-kakak fasilitator yang tolong angkat

Kesian depa ! Berpeluh-peluh nolong !

Berapa kali entah turun naik tangga

Dah selesai , hulur sikit kat depa . Suruh belanja makan

Mula-mula tak nak ambik .. Paksa jugak .. Sebab memang tau memang banyak sangat barang budak tu !

.

.

.

.

Sila aktifkan Boost

.

.

.

.

Hari kejadian

Dah kata dah ..

Tak payah lah pakai baju kurung ..

Susah nak angkat-angkat barang nanti

Eh .. Ada lagi last minit punya barang !!!! Semalam punya lain cerita . Ni tambah dalam tiga empat beg lagi !

Pakai je shirt dan seluar

Nakkk jugak pakai !

Lantak lah nak …. :))

.

.

.

.

Cantik kediaman dia

Atas bukit tapi

.

.

.

.

Hah !

Hambik kau !

Kepanasan berbaju kurung !!

.

.

.

.

Satu bilik 4 orang

Katil dua tingkat

3 bilik share satu kawasan bathroom

Daftar awal semalam , maka nya boleh pilih katil bawah , dekat dengan plug , dekat dengan meja belajar

.

.

.

.

Peluk lah Kak Iyra tu

Lama lagi nak jumpa ni ..

.

.

.

.

Letting her go

..

.

.

.

.

Tapi sebelum tu

Tunjuk dia ni ha

Banyak weh tempat kita boleh pergi dekat Sabah ni !

Cuti mid sem , cuit semester jangan balik ..

Tunggu kita orang datang ambik kau balik !

Sebelum balik kita jalan-jalan dulu !

Dia jawab..

You guys are abusing me for your gain ..

:))

.

.

.

.

 

Advertisements