SASARAN SKY MIRROR 2.0 . 2019

.

.

.

.

Kali ke 2 ke Sasaran Sky Mirror

Dah dua tahun rupa-rupanya kali pertama dulu.

Masa baru-baru viral dulu ..

Kita deal dengan Vivian juga untuk trip kali ni

Nombor dia ada kat hujung cerita ni nanti

Dan dengan Budak last ni lagi ..

Kali ni trip subuh sepi-e

Trip ni kena ikut masa air pasang surut ya ..

Kena berada di meeting point pukul 6:30 pagi

Ada sejid dekat-dekat situ .. Boleh berjemaah Subuh

.

.

.

.

Kali ni dengan Dak Azie.

Dak Iyra obersi ..

Kahkahkahhh ..

Cobaan selpie

Haku memang tak reti selpie .. Lupakan aje lah ..

.

.

.

.

Dari meeting point nanti kita akan dibawa ke Jeti Kebun Kerang Sungai Buloh / Jeti Rainbow Sky Mirror

Dekat je

Parking banyak dekat situ

Toilet ada ..

Siap-siap emptykan apa yang patut . Dan kontrol sikit minum air lepas ni . Kat tengah laut tu mana nanti kau nak membuang kalau terima panggilan alam nanti ? :))

Banyak sangat burung Bangau Putih terbang keluar cari makan

Pukul 7 keluar , pukul 7 petang balik ..

.

.

.

.

Tu ha

Ada nombor fon Vivian kalau nak book trip gini ..

Senang deal dengan Vivian ni

Cuma kalau dia lambat balas wassap tu sabor lah eh . Dia kat tengah laut tu . Tak ada line

.

.

.

.

Kita berlayar dari muara Sungai Buloh

.

.

.

.

Ke 11 km gitu ke tengah laut

Dalam setengah jam

.

.

.

.

Bukan dari Kuala Selangor ya .

Ni Kuala Sungai Buloh

See !! Out of nowhere Dr Singa tu berada !!!

Di tengah Selat Melaka !!!

.

.

.

.

Sampai kat sini dalam pukul 8 lebih gitu

Soft light dari matahari baru naik

Cun !

.

.

.

.

Beting pasir dah mula terbentuk

Bot dah mula banyak

.

.

.

.

Kita main silhuet dulu ..

Sebelum main bayang-bayang ..

.

.

.

.

Dia dah mula sedor ada banyak hidupan bergerak dalam pasir tu !

Kaki dah mula jengket-jengket !

Kegelian !

Kahkahkahhh !!

.

.

.

.

.

.

.

.

Kita orang je yang main layang-layang ..

Cantik silhuet ni !!

.

.

.

.

Apa buat tu oi !!

Jangan kacau ketam !!

Ada ketam ..

Ada umang-umang .

Ada binatang yang macam ranting kecik , lembik , terkeluor dari pasir

That’s why that face and that kaki mengerekot geli and that rodok-rodok pasir happen !! :))

.

.

.

.

Jangan bawak balik umang-umang !

Nanti Ibu dia cari !!

Nanti Ibu dia marah !!

.

.

.

.

Ni kira tak berapa ramai lah ni ..

Cantik betul biasan awan tu !

.

.

.

.

Jom mula melompat !!

.

.

.

.

Mary Poppins kata jap lagi lah lompat !

.

.

.

.

Make sure pakai baju warna cerah bila datang sini !

.

.

.

.

Jom cuba try test acu lompat jugak !!

.

.

.

.

Photographer sila kena jangan malas nak cangkung , meniarap ambik gambar ya ..

.

.

.

.

Luas beting pasir ni

100x padang bola

Ada je tempat yang tak ada manusia kat latar belakang

Pandai-pandai lah cari

Atau photoshop ..

Atau guna Retouch Apps :))

Ni bukan Rule Of Third

Ni Ikut ‘ Suka Hati Saya lah Ibu ‘ Rule

Gini lah naseb photographer..

Kita ambik gambor orang lawo-lawo

Anak ambikkan gambor kita cam hampeh … :))

.

.

.

.

Angin tak berapa kuat masa ni

Layang-layang asik lah jatuh

.

.

.

.

Tengah mencari umang-umang lagi

.

.

.

.

.

.

.

.

Bawak payung

Pakai sun block kalau sampai kat sini tengahari

Kita orang masa ni pagi

Dalam pukul 8-9 pagi

Tak panas

.

.

.

.

 

Nampak macam aman damai

Tengah gaduh tu sebenarnya :))

.

.

.

.

Gambar yang cantik-cantik kat bawah ni semua Vivian yang ambikkan

Cun gila !!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Kahkahkah..

T Rex tu pun tak sekayu kau Kak !!

.

.

.

.

Fevret !

.

.

.

.

.

.

.

.

Macam cermin pantulannya !!

.

.

.

.

Tiba …

.

.

.

.

.

.

.

.

 

Dah penat poyo-sing ..

Kita bukak table jual payung dan layang-layang ..

Lai

Lai

.

.

.

.

Ni company yang kita orang ambik

Rainbow Sky Mirror

.

.

.

.

Boleh contact Vivian ni

016 2660628

.

.

.

.

.

 

Advertisements