TRIP SST [ SAYA SUKA TREN ] THAILAND : SANTORINI PARK , SWISS SHEEP FARM : CHA AM , HUA HIN

.

.

.

.

Dah kenyang makan ni .. Roti Susu

.

.

.

.

Dan Roti Milo …

Dekat Kedai Bangnara tadi ..

Semput-semput berjalan balik ke hotel

Sebab dah book kereta nak ke destinasi berikutnya

.

.

.

.

Mari kita ronda Hua Hin !!

Sebenarnya tak nak pun pergi Hua Hin ni mula-mulanya  .. Sebab macam ‘Eh …’ Ada apa je kat sini ni … ‘

Dak Iyra and geng ofis dia ada plan , tak jadi tapi

Maka nya masukkanlah Hua Hin ni dalam plan .. Menyampaikan hajat Dak Iyra

Kami nak ke Cha Am dulu

Jauh jugak dari bandar

Dalam  30 km . Kena ambik transport . Jangan tanya harga berapa sebab tak ingat . Saya tak jaga bab bayar itu ini .. Saya jaga bab itinerary sahaja

.

.

.

.

Ada apa di Cha Am ni..

Dak Iyra ingin sangat nak ke Santorini Park ni ..

Tiket masuk BHT 150 , boleh masuk percuma satu permainan

.

.

.

.

Ayuh .. Mulakan derap langkah !!

Kita ronda kawasan ini !!

.

.

.

.

Sebuah theme park sebenarnya

Diwarnakan putih biru umpama di Santorini ..

.

.

.

.

Lots of Instagrammable spots .

Line Telco yang kita orang beli semalam adalah sangat laju

.

.

.

.

Tak tahu lah kat atas sana tu ada orang ke tak

Rasanya tak ada

.

.

.

.

Panas

Tolerable tapi nya .

Ireng lah jugak di akhir hari tapi

.

.

.

.

Ekau buek apo kek atas tu ?!

Ingatkan orang  betul

Tiruan rupa-rupanya ..

.

.

.

.

Untuk yang suka bergambar , dan pandai posing macam Dak Iyra ni ..

Heaven lah Santorini Park ni …

.

.

.

.

.

.

.

.

Untuk yang kayu macam haku ni

It is like ..

Errrr ..

Bergambar je kat sini ?

Mana pembelajaran dan pengajaran dan sejarah tempat ini ..

Hahahhaa

Dasar skema kau Kak kan !!

.

.

.

.

Seriously ..

Cantik kalau nak berposing poyosing kat dalam ni ..

Pergi awal pagi tapi nya

Bawak bekal makanan

Kat dalam ni tak ada tempat makan yang Halal

Tapi kalau kau pesen yang tak kesah makan , asalkan bukan yang tak halal .. Banyak je Beb !

Jangan lah kau melantak berger .. Dengan alasan darurat pulak ..

Hahahahaaaa…

Teringat pulak jaman jahiliah kat masa kerja obersi dulu ..

Hari hari makan Fish Fillet sampai kan nampak logo merah kuning tu dah nak termuntah dah ..

Sampaikan satu hari tu sikittt lagi Big Mac tu nak termasuk dalam mulut sebab tak tahan sangat ..

Er .. Tak kira Darurat kah itu .. ? :))

.

.

.

.

Banyak permainan kat dalam Santorini Park ni sebenarnya

Ada Water Park jugak

.

.

.

.

See ..

Dia memang pandai bergaya

Cuba bagi Hakak yang bergaya gitu ..

Bahahahhahhaaaa ..

Camharom je nanti !! :))

Eh Chop ..

En Syed kawan saya ada baca Blog saya ni ..

Kena tulis sopan-sopan

Malu kat dia karang .. :))

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ajak dia main catur

Ya ..

Hakak skema

Bahasa Malaysia Hakak dapat A

Korang mesti panggil Chess kan ..?

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Bahahhaaaaaahahahhaaaaaa

Yang Hakak tahu .. Raja kat tengah

Askar kat depan

Yang lain-lain macam errrr ….. Ya ke ya ke ya ke …??

.

.

.

.

.

.

.

Dah pandai Rule Of Third dah dia sekarang ni …

Sifu ni selalu bising kalau tak ikut Rule

.

.

.

.

Muka suda merah macam itu udang ..

Hari suda panas..

Kakak manes suda malas mahu foto-foto ..

.

.

.

.

Adek manes masih gigih

.

.

.

.

Punya lah depa tak nak orang coba naik ke tingkat atas !!

.

.

.

.

Be the color to someone’s gray today

.

.

.

.

Apakah ??!!! 🙂

.

.

.

.

Serious ..

Cantik sangat T Sert Bart Simpson tu !

Dah nak terbeli dah ..

.

.

.

.

Ada Bilik Solat tau kat sini !

Lengkap dengan tempat wudhu ‘ dan sejadah dan telekung

We were impressed .

.

.

.

.

Jalan ke toiletnya

Toiletnya bersih sangat!

Dan ada ekon !!

Rasa tak nak keluar je dari situ

Tak ada paip untuk cebok tapi nya .

Kebanyakan tandas awam kat Siam ni ada paip untuk cebok , kecuali kat sini dan kat Airport

.

.

.

.

.

.

.

Dapat satu permainan percuma ..

Jom lah kita naik Ferris Wheel tu Kak , dia kata ..

Tanpa pikir panjang .. Hakak pun naik ..

.

.

.

.

Lupa pulak akan kegayatan ..

.

.

.

.

Dah kat atas baru rasa eh weiiiiiiiiii !!… Tinggi benor ni !!

Bahahhahaaaaaaaa..

Mula lah Dak Iyra dok gerak sana sini nak bagi kapsul ni goyang … !! Jahat weh !!

Then terpikir .. Hari tu helok je kau kan Kak main paraglide bagai takkan Ferris Wheel kau gayat !!

Kannnn …… Drama je ..

Teguhkan hati dan perasaan !!

.

.

.

.

Sekali lagi ..

Apakah ??!

Perlukah ??!

Wadehel ??!

Bahahabahhahhaaaaaa

.

.

.

.

My fevret wall art here

.

.

.

.

Cer nengok dia bergaya tu ..

.

.

.

.

Then cer nengok Si Kayu ni pulak bergaya

Bahahhahhahahaaaaaaaaa

.

.

.

.

Saya nak pergi Santorini bukan setakat sebab dia cantik

Tapi sebab utamanya ialah sebab Santorini itu adalah sebahagian daripada kawah gunung berapi yang telah meletus ribuan tahun dahulu , dan membentuk gugusan pulau

Tu yang saya amaze kan …

Bayangkan betapa besarnya gunung berapi purba itu ..

Er .. Yup .. I am a volcano freak . :))

.

.

.

.

Ada sekumpulan pelancong dari Indonesia masuk ke Rumah Hantu ni masa kita orang lalu sini

Lat 5 minit lepas tu mula lah dengor depa terpekik terlolong dalam tu kena sakat dengan hantu !

Speaking of hantu ..

Nanti Hakak cerita kita orang pulak kena yang kena sakat dengan benda tu ..

Lek lu .. Lom sampai tempatnya lagi ..

.

.

.

.

Kalau tak ambik line , susah nak cari info

Kalau ada line , nanti manjang ..’ Iyra .. bukak hotspot jap …. ‘

.

.

.

The first stab of love is like a sunset, a blaze of color.

.

.

.

.

Antara ride nya ..

Kat dalam ni kita orang ada jumpa dua orang budak perempuan dari Malaysia

Depa sewa motor dari bandar Hua Hin ke sini

Jauh tu weh … Pergi balik 60 km !

Dak Iyra borak-borak dengan depa

Hakak ? Hehehehhe .. Hakak kan social introvert ..

Dak Iyra mintak lah IG depa , senang nak contact ke hapa ke ..

Sorang tu jawab .. ‘ Nak buat apa ? ‘

Dak Iyra terus krik krik krik ….

.

.

.

.

Dah ..

.

.

.

.

Jom keluar ..

.

.

.

.

Kita pergi tempat lain pulak !

.

.

.

.

.

.

.

Kita ke Swiss Sheep Farm

.

.

.

.

Lengas !!

.

.

.

.

Ada banyak attraction gini kat Cha Am ni

Ada Venezia

Ada Moroccan Hapantah ..

Semuanya pesen gini-gini lah..

Instagrammable

Selpie-able

.

.

.

.

Tiket masuk BHT 150

.

.

.

.

Sempena Halloween hari tu

.

.

.

.

Dapat satu tiket untuk bagi biri-biri makan

.

.

.

.

Biri-biri muka dah kenyang tapi

.

.

.

.

Biri-biri pakai braces

.

.

.

.

Taik biri-biri

.

.

.

.

Boleh jugak naik benda ni keliling kampung

.

.

.

.

.

.

.

.

Ada ni ha ..

Tengah mengemas ni ha ..

.

.

.

.

1+1= 1

Marah Cikgu Atan Mat Lazi

Eh ..

Takut gila kat Cikgu Atan tu ..

Cikgu Matematik kat MRSM Muar

Kecut perut Beb

Tapi tiba-tiba suatu hari tu dan hari-hari seterusnya dia menjadi amat tidak garang

Dan mulalah Ilmu Matematik itu mengalir dengan lajunya masuk kepala

Kalau tak , peluh je yang mengalir .

.

.

Tak cukup Geng Travel ni . Dak Azie tak dapat ikut sebab kekangan kerja

Kalau kurang 3 orang Geng tu bukanlah bermakna dah tak geng ke .. dah tak kawan ke .. dak kena delete ke .. dah kena buang dari hidup ke ..

Tak … Cuma tak dapat join je . Tak payah nak tertanya-tanya ..

Lainlah kalau dah tak nampak geng travel yang lama tu .. Ha .. Tu lain cerita …

Kita move on . Kita tinggalkan yang lama

Move on Beb .. Move on . Jangan nak sibuk-sibuk tanya ..

Cool bebeh ..

.

.

.

.

Patutlah Dak Iyra dok kik kik kik..

Di tunafoto rupa-rupanya !! Kahkahkahhhhhhh

.

.

.

.

Semua tempat dia nak diambik gambor

Hakak ikutkan aje laaaa …

Cantik tempat ni

Bosan lah tapi .. Sebab asyik kerja ngambik gambor je lah …

Tak ada ilmu

Bahahahhahahaaaaaaaaaaa

Poyo ..

.

.

.

.

.

.

.

Capek !!

Hangat !!

.

.

.

.

Next ..

Nak ke satu istana lama Raja Siam tapi tempat tu tutup pukul 4

Memamg tak sempat

Maka nya driver kereta bawak kita orang ke Factory Outlet ni

.

.

.

.

Poyo-ing mengambik gambar

Nehi-nehi shopping ..

Pitih tak dok

.

.

.

.

The present scientific consensus is that birds are a group of theropod dinosaurs that originated during the Mesozoic Era.

.

.

.

.

Kecapekkan

Balik Hua Hin

Jalan-jalan dekat pantai yang depan Hotel

.

.

.

.

Orang Kokdiang kata

Panaih lit lit

.

.

.

.

Tak sabau nak masuk bilik nak pasang ekon !! :))

.

.

.

.

.

.

.

Dah ..

Sambung esok

Advertisements