SANTAI DI MASBRO VILLAGE . PAYA RUMPUT . MELAKA

.

.

.

.

Masbro Village

Dengar katanya adalah kependekan nama adik beradik mereka ..

.

.

.

.

Lot 29

Batu 7 1/2

Paya Rumput

Jalan Paya Rumput Perdana

Melaka Bandaraya Bersejarah

Search je di Google Map untuk arah pemanduan

Saya tak suka guna Waze . Recalculating dia menyakitkan hati …

.

.

.

.

Musim-musim panas ni kita cari swimming pool lah ya …

.

.

.

.

Cute multi-coloured A-Frame chalets !

Ada rasanya dalam 29 buah rumah

.

.

.

.

Yang ini di bahagian depan

Tak menghadap swimming pool

Ni rumah-rumah bernombor dari 1-6

.

.

.

.

Yang ni menghadap swimming pool

Bukak je pintu boleh terus melompat ke dalam pool

.

.

.

.

Ada 3 barisan rumah yang menghadap swimming pool

Mungkin boleh request kalau nak rumah-rumah ni

.

.

.

.

Memang comel sungguh A-frame houses ni ..

Atas ada satu bilik

Ada dua katil besar

Ada ekon

Ada bilik air ber-water heater kat tingkat atas

.

.

.

.

Ada cafe

Masa kita orang kat sini tak bukak tapi

Sebab masa ni hari ke-2 Raya haji kot ..

Yang rumah-rumah kat belah tepi tu jauh sikit lah dari pool

Jauh sepuluh doploh tigaploh tapak je …

.

.

.

.

Jom terjun masuk pool !!

.

.

.

.

Jumpa budak ni ..

Lapar ..

Dalam kereta memang selalu ada satu tapawe makanan kucing untuk kejadian keterjumpaan sebegini ..

Kenyang dia makan …

Lepas makan bukan main manja lagi dengan kita orang ..

.

.

.

.

Lama tak makan beskut Buah Rotan

Dia ni dinamakan sebagai Amy

.

.

.

.

Yang hitam legam ni pun nak menumpang makan

Penakut tapi .

Dari jauh je pandang-pandang

Yang ini dinamakan Max

.

.

.

.

Pool boleh berendam dari pukul 7 pagi hingga 7 petang ya ..

.

.

.

.

Chalet kita orang yang hijau gelap tu

Nombor 12

Betul-betul depan pool

Bersih .. Ekon sejuk

Ground floor ada satu sofa bed . Ada TV berAstro . Ada kitchenette yang ada cerek , microwave , pinggan mangkuk

Ada kensal untuk 6 orang

Satu chalet boleh masuk 6 orang . Max 8

Kalau lebih 6 orang , seorang kena bayar rm 30

.

.

.

.

Kalau tak bawak makanan , jangan risau .

Melaka je ..

Banyak kedai makanan sekeliling .

Tesco Cheng pun sepelaung je ..

.

.

.

.

Nampak gemuk lak budak-budak ni …

.

.

.

.

Memang cun lah nak ber-photo shoot kat sini ..

.

.

.

.

Celah-celah genting pun lawo ..

.

.

.

.

.

.

.

.

L-O-V-E-L-Y

.

.

.

.

Hahahahhaaa…

Ada rupa-rupanya lagu Lovely !!

.

.

.

.

Lagu ni memang sah ada …

 

.

.

.

.

.

.

.

.

Tak habis-habis membelek si Amy ..

.

.

.

.

Melaka dan jubin warna-warni berpisah tiada

.

.

.

.

Ada dekat 29 chalet dengan warna yang berbeza ..

.

.

.

.

.

.

.

.

Bangun pagi-pagi..

Nengok matahari naik …

.

.

.

.

.

.

.

.

 

Advertisements