DRIFT TRIKE , JUGRA

.

.

.

.

Suatu Hari Minggu

Jom buat sesuatu yang ekstrim …

Kita ke Bukit Jugra lagi jom  !!

.

.

.

.

Senang je nak ke sini .

Ikut je Google Map tu

Bila nampak sempang ni , konar kanan

Belah kiri tu ada tapak Tube Stay yang dah kosong

Katanya dah pindah ke Sijangkang

Katanya pihak Majlis Bandaran tak bagi mereka teruskan Tube Stay kat situ lagi

Katanya sebab tanah pertanian , tak boleh buat penginapan gitu

Katanya ada je tanah-tanah sekitar tu yang siap ada sebesar-besar bangunan untuk burung walet boleh pulak guna tanah pertanian , tak disuruh pindah pulak ..

Katannya ramai penduduk kampung yang marah sebab Majlis suruh Tube Stay tu pindah . Ya lah .. Boleh menyumbang jugak pendapatan penduduk kampung kalau banyak aktiviti pelancongan kat sini ..

Mungkin kalau buat rumah urut mungkin tak disuruh pindah .. Katanya lah ….

Kalau jalan tegak tu ada Muzium In Situ Jugra

Tak pergi-pergi lagi tapi .

.

.

.

.

Ada gazebo-gazebo di kaki bukit ni..

.

.

.

.

Sungai Langat

Kanan sungai tu Pulau Carey

.

.

.

.

Kita eh saya tak nak paraglide hari ni

Saya dah . Tahun lepas . Best !! Korang cuba lah !!

Kawan saya nak paraglide

Saya bagi sokongan moral aje ..

.

.

.

.

Kita orang nak drift turun Bukit Jugra ni !!

Yezzaaaaaaa !!

Dengan Funtrikes ni ..

Apokobondo tu ..?!

Kita naik basikal drift trike , tandem lah tapi … Turun dengan lajunya dari puncak Jugra ke kaki bukit !!

.

.

.

.

Banyak rupa-rupanya komuniti drift trike kat Malaysia ni.

Baru tahu ..

Yang ni , Funtrikes ni , dah pergi sampai New Zealand hari tu ..

Dan tandem drift trike ni mereka yang reka . Sampaikan drift triker kat New Zealand pun kagum ..

Ni di puncak Jugra.

Dalam 120 m dari paras laut jugak lah puncaknya ..

Ini adalah kawasan ATM . Tak boleh masuk. Dulu ada lobang kat pagar tu . Boleh curi-curi masuk . Ada helipad kat atas sana tu ..

.

.

.

.

Tak ada yang menjaga pun kat situ masa tu ..

.

.

.

.

Mereka ada 4 buah drift trike

Dua daripadanya kena curi , dah jual kat besi buruk lah tu rasa-rasanya .. Sayang sungguh ..

Ada single seater

Ada dua tandem bike

Yang warna biru keliling tayar tu adalah paip PVC . Yang licin . Tak grip jalan .. Maka nya boleh drift !!

.

.

.

.

Brader Zain tengah menyiapkan persiapan . Eh ..

.

.

.

.

Basikal drift trike ni ditarik naik ke atas bukit dengan kereta .. Kalau banyak basikalnya lagi lah panjang beratur gitu …

 

.

.

.

.

Adik ni nama Hanafi [ kot ]

Baru darjah 5 ke 6 gitu

Tangkas bawak drift trike

.

.

.

.

Kawan Highly Adventurous Guy 🙂 saya tengah bersiap nak drift

Kena pakai all the protective gears ..

.

.

.

.

Onyo Mak ..

Gesek ..

Go !!

.

.

.

.

Hahahhaaaa ..

Jom drift dengan lembu !!!

Ada banyak pulak mereka ni mendaki bukit  !

Siap bawak laki bini anak menantu ..

.

.

.

.

Video Kwan Highly Adventurous Guy drift turun Jugra ada pada dia lagi

Kalau tak bolehlah insert kat sini ..

Tengah menghangkut basikal balik naik ke atas ..

.

.

.

.

Okeh ..

Hakak nak get ready pulak !!

.

.

.

.

Lets go !!!

.

.

.

.

Yang lain ikut belakang dengan kereta ..

.

.

.

.

Giliran Mini Me pulak ..

Sorang RM 40 aktiviti drift ni ..

.

.

.

.

Kalau nak drift turun Gunung Jerai pun boleh ..

Boleh contact depa ni ..

15 km drift !!

Kool gila !!

Dare To be Wild Against Every Fears

 

.

.

.

.

Wak Jan lambat sikit

Jumpa dia tengah mengah-mengah gohed basikal lipat baru dia masa tengah drift turun ..

.

.

.

.

Mintak mahap lah ya..

Hakak memang tak pandai selpie

Kawan Hakak yang pandai selpie tu pergi sekolah masa ni

Kenot join …

.

.

.

.

Ok

Sesiapa yang nak coba drift turun bukit macam kita orang , boleh lah contact Brader Zain ni kat nombor fon yang itu tu ..

 

.

.

.

.

Ai is kool

Ai is tak jerit masa basikal senget konar bukit ..

Cuma Ai takut je terlanggar mak apak anak apak mentua mak mentua lembu-lembu yang sibuk jugak nak daki Jugra tu !!

Wak Jan didapati terselit di hujung bideo ..

.

.

.

.

We totally had fun drifting down the hill on trike bikes with Funtrikes !!

1.8 km drift turun Jugra dalam masa :00:03:35

.

.

.

.

Boleh skodeng depa kat sini ..

.

.

.

.

Ini pun satu lagi geng drift trike ..

.

.

.

.

Sessi drift triker di MHI

.

.

.

.

We totally had fun drifting down the hill on trike bikes with Funtrikes !!

.

.

.

.

 

Advertisements