ATV KG JKIN EXTREME PARK : ATV KG JKIN . NOGORI SEMBILAN

.

.

.

.

.

Jom layan ATV pulak !!

ATV Kg JKIN

Di Kampung JKIN Extreme Park

Kek jalan lamo ke Pilah tu je

Kek Bukit Putuih …

.

.

.

.

Orang Seremban pun tak pernah dengar Kampung JKIN katanya ..

Nanti kita buat edisi siasat mano datang namo JKIN ni ..

.

.

.

.

Den book 10:45 punya slot

Den anak beranak sampai 10:30  .. Kosong dah tempat ni

Panik den ..

Den ko kighi , den ko kanan …

.

.

.

.

Den naik atas menara tinjau

Tertinjau-tinjau

Sonyap ajo ..

Mano semuo orang ni …

Nampak trek ATV nya dari atas sini ..

.

.

.

.

Ado hammock bertingkek-tingkek ..

.

.

.

.

Ado yang tak bertingkek …

.

.

.

.

Raso nak baring je tapi paneh kek sini ..

.

.

.

.

Hari ni den bawak si kecik ni

Dia kata dia berani naik ATV

Kalau kecik-kecik ni kena bonceng ..

.

.

.

.

Kito bergambao lah dulu ya ..

.

.

.

.

Nah

Baco ni ..

Ingat ya ..

Pakai / bawa kasut sukan

Ada dia orang sediakan Adidas Kampung tu tapi saiz mungkin tak sama rap lah dengan kaki korang nanti

Hah ? Sama rap

Hanya Orang Johor je yang paham ..

.

.

.

.

Dan ini lah treknya ..

Pernah lah bawak ATV di Janda Baik

Tu senang je treknya .. Jalan raya – jalan kampung – lalu anak sungai -lalu tepi kebun sayur

Kita nengok lak yang ni macamana treknya nanti ..

Akhirnya dah ada orang di kaunter

Yang trip 9:30 pagi dah masuk hutan , belum balik lagi

Sebab tu sunyi je

Trip 10:30 kita orang bertiga je

.

.

.

.

Kepten Maizly bawak kita orang bertiga je ..

Dan para pesertanya adalah …

The 2/5 yang ada jiwa adventurous ..

.

.

.

.

Si Kecik bonceng dengan Kepten ..

Treknya memang mencabar !!

Trek curam 45 darjah pun ada !!

Tercengang jap nengok curam gitu …

Dia orang tolong guide lah tapi nya …

Dalam 4 km jugak lah merentas hutan sekunder ni..

Sampai lah jumpa jeram kecik ni..

Berhenti jap tarik napas..

.

.

.

.

Den bukan warigh Tok Mat

Tapi den respek sangat Tok Mat ..

.

.

.

.

Berhenti jap kat kolam ikan

Ada banyak anak-anak ikan baru dilepaskan semalamnya ..

Bagi makan jap ..

Budak Kecik tu mula-mulanya bonceng dengan Hakak ..

Tapi Kepten nampak macam susah je akak nak handle . Ambik Budak Kecik tu bonceng dengan dia ..

Mula-mula duduk nghadap belakang  , lepas tu dia kata tangan dia penat , duduk depan pulak ..

Suruh dia rakam video ..

Heh … Takut nak lepas tangan .. Maka nya tak ada pun videonya …

Ado yang ni aje …

.

.

.

.

Nanti akan lalu kat satu kolam ni

Boleh nak buat flying fox kat sini !!!!

Error
This video doesn’t exist

.

.

.

.

Berhenti lagi kat kawasan Rumah Pokok

.

.

.

.

Baru je Kampung JKIN Extreme Park ni beroperasi

Dalam 4 bulan

Tapi amazingly dah banyak rumah pokok untuk penginapan dah siap

Dah boleh disewa pun

Harganya dalam RM 80-RM250 semalam

Siap makan malam dan sarap

Yang kat belakang tu muat dua orang

Bilik air kat bawah

Kat kelompok ni ada 3 pondok

Kalau keluarga besar boleh sewa satu kelompok ni ..

.

.

.

.

Ni namanya Pondok Bawang

Kenapa ?

Hanya mereka yang kat JKIN ni je yang tahu … :))

Disyaki ruang untuk membawang lah kan….!? Apa lagi …

.

.

.

.

Memang tinggi jugak rumah-rumah pokok ni ..

.

.

.

.

Memang batang pokok tu dalam rumah tu ..

Dijadikkan asas pondok ni..

Malam-malam berayun-ayun rumah ni mengikut angin …

Ni nampak bersepah sebab digunakan oleh pekerja yang tengah bertukang buat pondok-pondok ni ..

.

.

.

.

Memang simple

Sebab Boss dia memang nak basic amenities je

Jangan main-main … Ada flat screen tapi !

.

.

.

.

Yang ni pondok ke3 dalam kelompok ni

Nanti akan ada banyak kelompok-kelompok pondok gini

Dah ada ramai jugak yang menginap kat sini ..

Mesti sunyi dan nyaman dan sejuk je kan ….

.

.

.

.

Pemandangan dari pondok paling tinggi ..

.

.

.

.

Yang ni rumah pokok yang paling besar

Ada dua bilik

Ada satu katil dua tingkat , satu lagi ada katil double

Ada kitchenette . Ada balkoni

Bilik air kat dalam rumah . Ada shower , water heater

Yang ni RM 250 semalam , meals included

Yang kat atas tu

Bawah tu rumah pekerja

.

.

.

.

Ada jugak zoo mini kat sini !

Ada sangkar burung , arnab

Nanti ada kuda , kambing

Yang ni , perkenalkan … Draco Malfoy

Landak jantan

Yang pemalu ..

Kalau datang sini , nanti tanya di Zorro mana ya ?

Comel sangat Zorro tu !!

Panggil tak mo datang tapi ..

Nanti later-later akan ada satu jambatan gantung dari reception tu terus ke rumah pokok ni …

Senang dah ..

Sekarang ni kalau nak duduk sini , depa akan bawak , hantar ..

Kereta tak boleh masuk sampai dalam sini

Sila rujuk ke peta awal tu ..

.

.

.

.

Akhir kata ..

Best !!

Mencabar jugak treknya !!

Berselut , lalu anak sungai . curam .. Semua ada ..

.

.

.

.

Sempat jugak berborak dengan Boss JKIN ni

Encik Jefri namanya

Sempat tanya dia pesal nama JKIN

Ohhh … Gabungan nama pemilik extreme park ni ..

J tu Jefri .

Ni ha ..

Maklumat tentang JKIN Extreme Park ni ..

Kalau nak datang sini , nak main ATV , book dulu lah ya ..

Nak walk in pun boleh tapi .

Kalau buat booking lagi terjamin lah tapi kan …..

Google Map je kalau nak ke sini

Jalan Lama Bukit Putuih ..

.

.

.

.

Ni ha waktu operasi nya…

Dan harganya …

.

.

.

.

.

.

.

.

Kesimpulannya ..

Memang layan lah bawak ATV kat sini !

Mencabar !!

Jom sokong usaha orang Melayu kita !!
.
.
.
.

Advertisements