VOLUNTEER ZOO NEGARA 4.0 2018

.

.

.

.

Volunteer Zoo Negara 4.0

Dah 4x

Sebab dah penat volunteer kemas tinja kemas sepah kucing-kucing  , sugar glider kat rumah .. Kita volunteer di Zoo Negara pulak …

The white bead carries water from Mount Everest, the highest point on earth.

Sometimes you’re on top of the world. Stay humble.

.

.

.

.

Kami ber 17 orang

Kena berpecah beberapa kumpulan , bergabung dengan grup dari budak-budak Taylors College

.

.

.

.

Geng Volunteer Zoo Negara 4.0

Wak Jan berjaya datang . Dak Azie kali kedua datang

.

.

.

.

Kalau tiket biasa RM 44 seorang

Kalau volunteer RM 21 seorang

.

.

.

.

Dak Iyra bawak segerombolah student tuition dia

Sebab ada yang tak kenal apa itu seladang … :))

Meh kita belajar di Zoo Negara

Dak Azie datang adik beradik anak sedara

.

.

.

.

Friends come and go, like the waves of the ocean, but the true ones stay like an octopus on your face.

:))

My octopuses …

.

.

.

.

Panggil-panggil burung kasawari tu tapi saja je dia terkedek-kedek sorang-sorang …

Kejadian bersiar-siar ni adalah selepas siap 4 jam bervolunteer tu ..

Habis kan kerja dulu .. Lepas tu jalan lah sampai zoo tutup .:))

.

.

.

.

Dari atas pelantar tu boleh nampak depa ni cat zirafah walk depan korang

Dengan lenggang lenggok nya Masmona/Mastura/Masturi ni berjalan ..

.

.

.

.

Masa Volunteer 2.0 dulu , dapat bagi makan kat mereka ni ..

Volunteer kali ni , saya tak ambik gambar langsung semasa tengah berkerja tu ..

Sebabnya .. Dak Iyra dapat grup lain .. Dak Iyra lah yang selalu ngambik gambarv..

Saya malas … hehhehehhe

Maka nya tak ada lah gambar …

Gambar masa selepas tu je yang gini-gini je yang ada …

.

.

.

.

Dah berpeluh-peluh sapu tinja rusa , kura-kura dan sebagainya tu ..

Kita masuk dalam ekon pulak !

Jom melawat si Panda yang tengah dalam pantang tu ….

Tengah dok gelakkan si Unta yang sedap menggaru badan kat pasir

.

.

.

.

Kami mudah terhibur ..

Nengok unta gatal pun terhibur

.

.

.

.

Yang geng lain dapat masuk kandang ular sawa

Dapat urut-urut badan ular saya

Best nya !!!

.

.

.

.

Cantik sungguh kulit Si Belang ni ..

.

.

.

.

Kakak kawasan tengah marah Dak Iyra yang asikkk lah ngambik gambar

.

.

.

.

Kakak Kawasan dan adik Kakak Kawasan

.

.

.

.

Sangat lah jeles sebab tak dapat bagi binatang-binatang makan gini

Cuma dapat bagi rusa dan tenuk je

.

.

.

.

Vegetarian

.

.

.

.

Macam Kura-kura Galapagos

Bukan tapi

Lupa nama sebenar

.

.

.

.

Ngap-ngap-ngap makan buah

Kena suap …

.

.

.

.

Tikus terbesar di dunia

Capybara

.

.

.

.

Sempat ambik gambar banyak-banyak kat booth

Belinya haram sekeping tidak ..

Untuk volunteer rm 25 sekeping

Nggak apa lah buk ….

.

.

.

.

Jom masuk cari Panda

.

.

.

.

Pakailah persalinan yang sesuai kalau nak datang volunteer ni

Nanti kena pakai but macam but Phua Chu Kang tu ..

Kita orang siap beli dan bawak but sendiri

Untuk keselesaan ..

Sebabnya selalunya but-but depa besar-besar ..

.

.

.

.

Singa je tak jumpa tapi

Dan gajah

Sebab tak larat dah nak pusing satu zoo

Capek

.

.

.

.

Volunteer Zoo Negara 4.0

Kalau sesiapa yang nak cuba buat macam kita orang ni , boleh lah klik kat < sini >

.

.

.

.

Masternindnya …

.

.

.

.

Dah hangit-hangit di Zoo

Kita berendam pulak di hujung Zoo..

Air terjun Kemensah ceruk mana ntah..

.

.

.

.

Tak sejernih air sungai di Janda Baik tapi boleh laaaa..

.

.

.

Balik hutan Kemensah tu rasa lain macam je

Tak sakit , tak ada apa

Cuma rasa tak best.. Dekat belikat .. Tak kebas .. maca rasa ‘ tebal ‘ je

Rasa yang tak boleh nak di explain medically apa penyakitnya

Tak kena dengan dermatomnya [ nerve distribution ]

Tanya-tanya orang yang ada ilmu nya , dia kata yang ‘ mengikut ‘

:))

Meremang gak bulu tengkuk

Makhluk Allah jugak depa ni , dia kata

Tu lah .. Selalu sangat masuk hutan , gunung ..

Masa ni tak terpikir lagi ada pergi Kemensah tu .. Lepas tu baru teringat ..

Diajarin baca surah-surah yang patut

Alhamdulillah . Hilang dah

.

.

.

.

Ok
Cheers ..

Advertisements