BELANGKAS , ORANG-ORANG CAFE , SUNGAI BESAR

.

.

.

.

Pernah makan belangkas ?

Tak JDT lah kalau tak reti makan belangkas …

Jangankan makan .. Jumpa pun mungkin tak pernah kan ?

I tell you … Sebab !

Telur belangkas … Sedappppp !!

Belangkas masak sambal .. Belangkas masak lemak ..

Sedappp !!

Belangkas Mahkota kat Kota Tinggi sedap jugak .. tapi berlagak tak boleh tapau

Ntah kenapa ntah .. Pantang larang kot …

Ada sekali tu Dak Angah turun Kota .. Kirim lah kat dia seekor dua

Mintak tapau .. Makcik tu terus kata tak boleh tak boleh … Nehi ..Nehi …

Hangin lah ….

Tapi tak apa

Jumpa dah kat mana ada masak belangkas ni..

Dekat je ..

Err …  Tak dekat sangat jugak sebenarnya .. 100 km lebih jugaklah pergi balik

Kaki belangkas boleh lah cuba makan kat sini

Orang-Orang Cafe , Parit 3 Timur . Sungai Besar , Selangor

Sedap beb …

Kita orang makan Belangkas Masak Lemak Cili Api

Kalau nak pergi .. Sila call Puan Adibah 0183898003 dulu .. Tanya ada stok atau tidak dan boleh book menunya sebelum datang

Gambar belangkasnya tak ada tapi …

Belut sambal tu pun sedap…

Manis ..

.

.

.

.

On the way balik .. singgah Sekinchan dulu.

Sebab nampak bendang tengah menghijau ..

.

.

.

.

Sekinchan

Sebab Min Yuen yang diberi ‘ second chance ‘

Semasa Darurat

Katanya lah …

Sila gugel dan cari …

.

.

.

.

Telur siput gondang ?

Yang merah jambu tu ..

.

.

.

.

Lumayan perusahaan Burung Walet ni ..

Sarang yang belum diproses boleh jual dalam rm3000 sekilo .. Yang dah diproses lagi mahal … Katanya lah ..

.

.

.

.

Masuk je mana-mana jalan dekat tali air tu ..

Berhenti mana-mana pun cantik lah …

.

.

.

.

Sister Mine yang seriau nengok taliair yang tinggi airnya macam nak melimpah ke tebing

Dia takut kot kot tiba-tiba kena berlari selamatkan diri …

.

.

.

.

Pokok yang buahnya macam epal tapi kalau kita bakar buahnya yang kering akan keluar asap yang berbahaya yang saya tak ingat pokok apa dan apa bahayanya , tapi memang berbahaya

.

.

.

.

Kalau nak datang sini , datang lah pagi-pagi

Kalau tak , ireng nanti ..

.

.

.

.

Jauh dia berlarian dari sini ke sana tu..

Biar berpeluh

.

.

.

.

To my daughter who likes to argue with me ..

Where do you think your attitude comes from ?

Give it up

I have decades more experience than you do

:))

.

.

.

.

Nampak je mendung

Panas berdenting !

.

.

.

.

Dah ..

Jom balik …

.

.

.

.

Circle Of Life

By the time a woman realizes her mother was right, she has a daughter who thinks she’s wrong

.

.

.

.

Best main layang-layang kat sini ni …

.

.

.

.

 

 

Advertisements