PLANE SPOTTER PORT . SEPANG

.

.

.

.

Suka naik kapal terbang ?

Suka nengok kapal terbang ?

Suka nengok kapal terbang turun ?

Jom pergi sini ..

Dak Iyra kata nama tempat ni Rendevous Point  KLIA

Nama rasmi tak tahu

Kita orang panggil ‘ Tempat Nampak Kapal Terbang Turun Dekat Je Atas Kepala ‘

Tak tahu kat mana ?

Sila studi peta ini ..

Ada dua port .

No 1 tu ada tempat parking kat tepi jalan tu

No 2 tu masuk jalan kecik tengah-tengah ladang kepala sawit

Dua-dua port best .

Kalau tegak lagi [ tak payah belok masuk jalan kat ladang tu ] nanti ada satu lagi . Kapal terbang yang landing di KLIA2 akan turun kat situ

Tak ada tempat nak parkir lah tapi ..

.

.

.

.

Download apps Flight Radar 24

Senang nak tahu kapal terbang apa yang nak dan akan turun

.

.

.

.

.

.

.

.

Dah petang-petang gini banyak yang turun

Hampir setiap 5 -10 minit ada je yang lalu

.

.

.

.

Nak sunset lawa pun boleh lah kat sini

.

.

.

.

Psst ..

Kalau nak dapat A380 , pagi-pagi buta dan petang dalam pukul 5 lebih-6 nanti dia turun

Besor !!!

.

.

.

.

Yang ni bukan A380 lah tapi nya ..

.

.

.

.

Kalau kena dengan sudut matahari jatuh.. boleh dapat cahaya tu dari belah sana landasan

Cun sangat ..

.

.

.

.

Dekat sangat !

Sampaikan boleh nampak rivet-rivet kat kepak kapal terbang tu !

.

.

.

.

Jom ke port ke 2

Macam kat Grand Canyon kata Dak Iyra ..

.

.

.

.

.

.

.

.

Ada jugak perantin-perantin photoshoot kat sini .

Dok panjat-panjat bongkah-bongkah batu kapur tu ..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Bila dah tinggi pokok kelapa sawit ni dah tak cun lah tempat ni nanti ..

.

.

.

.

Nah ..

Belanja 3 bideo !!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

Advertisements