DAMAI DI JANDA BAIK

.

.

.

.

Mencari kedamaian

Di mana … ?

Damai Arcadia Janda Baik …

Best gila bukak tingkap duduk kat tingkap sambil hirup udara sejuk dan bersih , sambil nampak ikan melompat-lompat dalam  kolam ikan

Sampai berebut-rebut nak duduk gini kat tingkap bilik ..

.

.

.

.

Patutlah namanya Damai Arcadia ..

Damai sungguh suasananya . Suasana kampung ..

.

.

.

.

Itulah homestaynya

Yang tu satu rumah besar , ada 4 bilik

Ada 9 katil single

Ada banyak tilam , bantal , selimut

.

.

.

.

Jalan masuk nya

Kiri kanan ada kolam ikan

Boleh memancing

.

.

.

.

Kecuali kat kolam yang bawah rumah Tuan Tanah je ..

.

.

.

.

Rumah empunya Damai Arcadia ni kat dalam kawasan ni jugak

Datin Radziah  . Kalau nak booking boleh lah contact beliau di fb Damai Arcadia

.

.

.

.

Air kolam depan rumah ni adalah disalirkan terus dari sungai .

Nampak kehijauan tapi bukan berlumut ya … Air tu jernih sebenarnya ..

.

.

.

.

Dan sejuk

Tak dalam tapi

.

.

.

.

Boleh lah berendam hingga kecut ya …

.

.

.

.

Banyak pokok buah keliling homestay

Belakang tu pokok markisa

.

.

.

.

Dapat jugak bawak balik buah kedondong , pokok anggerik desa

.

.

.

.

Kalau jumpa pokok Paku Langsuyar dalam hutan jangan ambik bawak balik ya …

.

.

.

.

Haa..

Ni dia sungainya ..

Jalan sikit je dari rumah tu .. Dalam kawasan tu jugak ..

.

.

.

.

Airnya sejukkkkkkkkk !!

Dan bersih

Dan sungainya tak dalam . Berbatu-batu tapi ..

.

.

.

.

Puas lah berendam dengan depa-depa ni ..

.

.

.

.

Siang-siang hari pun dia ni berselimut , bersetokin tidoq!

.

.

.

.

Malam lagi lah ..

Sejukkkkk !!

.

.

.

.

Berkumpul ramai-ramai main bendaalah ni memang best ..

Kesiannn …. Sampai ada jutawan yang kena bergolok bergadai nak bayar sewa ..

.

.

.

.

Nama dia kate Middleton . Kita orang bagi.

Nama sebenar ialah Cicak

Manja .. Dok lah datang mintak makanan dan kasih sayang

Tengah bunting

.

.

.

.

Sah gaduh nanti ..

Punca utama sebab tak nak trade kad .. Tak trade kad , maka tak boleh buat rumah sebab tak ada tiga kawasan yang sama warna . Kalau tak

boleh buat rumah mana lah nak kaya kutip sewa..

Best main versi ni . Sebab tak payah sibuk ada banker nak kira-kira duit

Swipe je kad untuk transaksi ..

.

.

.

.

Kate malas nak layan ..

.

.

.

.

Kate nak kena kunyah ..

.

.

.

.

Baik lah makan eskirm daripada makan kucing 🙂

Tengah hebat jual beli kutip sewa hartanah , ada lak masuk pakcik jual eskrim naik motor …

.

.

.

.

Best di Damai Arcadia ni ..

Kalau tak nak rumah besar gini , ada banyak yang lain

Ada yang kecik , dua katil

Ada rumah kampung , boleh muat 15 -20 orang

Kalau nak plan untuk reunion ke , famili day ke .. , pun boleh

Luas kawasannya ..

.

.

.

.

.

.

.

.

Malamnya kita main kipas-mengipas .

Nengok lah tu ..

Punya lag laju kipasannya …

Dah kawan dengan dia ni berpuluh tahun .

Share dinding bilik , lampu kalimantang yang lalu antara dinding bilik sama-sama …

.

.

.

.

Cook import dari Paya Kumbuh ..

.

.

.

.

Mem Cook pun dijemput khas dari Paya Kumbuh ..

.

.

.

.

Taraaaaaaa …

Hasilnya …

.

.

.

.

Nyamuk bangak

Sial bawak lilin serai wangi yang gini ..

.

.

.

.

Makan borak makan borak makan borak …

.

.

.

.

Sambung lagi mandi esoknya ..

Sejuk gedi !!!

.

.

.

.

Pandai brader ni cari rezeki ..

.

.

.

.

.

.

.

.

Pasangan cute , travel partner baru kita orang …

.

.

.

.

.

Kita orang dah jatuh cinta dengan Janda Baik untuk merehat-rehatkan badan dan minda …

Advertisements