VOLUNTEER ZOO NEGARA OGOS 2016

.

.

.

.

Aktiviti tahunan kami

Kerja Sukarela Di Zoo Negara

Zoo Negara Volunteer

Kali ini ada geng baru

Geng sebelah bilik masa Sekolah MARA dulu …

Dua puluh tahun lebih baru jumpa semula dia .

Saya memang tak suka dan tak kan pergi reunion. Titik..

1a

.

.

.

.

Oleh kerana tak ada budak-budak besar yang boleh jaga dia

Saya terpaksalah bawak dia

Maka nya saya tak lah boleh ber-kerja sukarela dengan yang lain

Masuk secara biasa

Tiket dah mahal sekarang ooo !!

RM 44 untuk dewasa – itu dah termasuk [ macam paksa-paksa ] masuk nengok Giant Panda

Maka nya ..

Cikgu Shaari Kecik pun sungguh teruja nak masuk nengok Giant Panda bertiga beranak itu ..

1

.

.

.

.

Manaaa lah Cikgu Shaari ni …

Haiyaaa lah fotografer kecik ni …

Boleh dia letak batang pokok tu betul-betul sebelah muka Hakak !??

2

.

.

.

.

Nina and her geng pun ikut sama

Semua yang pesen suka binatang ..

Kak Iyra yang jadik ketua ..

3

.

.

.

.

Dapat bagi makan capybara

4

.

.

.

.

Dapat tepuk-tepuk bontot capybara

5

.

.

.

.

Dapat jumpa sedara lama

6

.

.

.

.

Kalau bertekak mesti ada yang kena panggil ‘ tenuk ‘

Banyak nama dia ..

Tenuk . Cipan . Tapir . Badak Kampung

7

.

.

.

.

Haiwan kegemaran saya ..

Rimau Bintang

Macam kat Sri Lanka hari tu ..

Yang ni nampak sangat debab tapi !

8

.

.

.

.

Sampai di Giant Panda Conservatory ..

Melompat-lompat anak panda ni ngajak masuk ..

9

.

.

.

.

Bapak dia ..

[ Tak paham kenapa kena bagi nama berunsur China gitu … Bagi lah Nabil ke .. Azizan ke .. ]

Tengah makan buluh ..

Iyaa.. Makan buluh tiap-tiap hari pun bukannya boleh kurus yaa…

10

.

.

.

.

Penjaga nya bawak keluar anak panda

Sepemeluk besarnya ..

Wak Jan kata boleh buat volunteer work dengan panda ni..

Ada syarat-syarat tertentu tapi.

Kita orang dah berbincang-bincang .. sebelum panda ni kena balik naik tongkang .. kita orang nak masuk dalam kandang depa nak buat volunteer kat situ ..

11

.

.

.

.

Anak dia ..

IC Malaysia

12

.

.

.

.

Bapak dia ..
13

.

.

.

.

Mak dia

14

.

.

.

.

15

.

.

.

.

1 persen lagi apa ?

16

.

.

.

.

Kek !!

Ada kek pencuci mulut jugak tau!!

17

.

.

.

.

Eh ..

Ada * heart * kat situ !! Dia kata !

18

.

.

.

.

Masa nengok depa guna buluh buat scaffolding masa kat Hong Kong dulu ..

Ternganga mulut dalam kekaguman !!

19

.

.

.

.

Mari menambah pengetahuan am ..

20

.

.

.

.

21

.

.

.

.

22

.

.

.

.

23

.

.

.

.

24

.

.

.

.

Mastura , Masturi , Masmona mencari makan

25

.

.

.

.

26

.

.

.

.

Dua orang Masai sedang menghendap buruan ..

27

.

.

.

.

Marmoset ..

28

.

.

.

.

Masa ni ..

Tengah tunjuk marmoset kat Si Budak Last

Ada satu keluarga kat sangkar sebelah ..

Dok terang kan kat anak depa

‘ Tuppa .. ni Tuppa …’

Saya bawak Budak Last nengok menatang apa ..

Saya pun terang kat kat Budak last ..

Yang ini TUPAI .. [ ada nama panjang dia .. lupa .. ]

Sekeluarga kat sebelah saya tu menjeling dengan tajamnya ..

:))

29

.

.

.

.

Badak Kampung berendam ..

30

.

.

.

.

Nama saya Rusa Nyala
32

.

.

.

.

Kenapa Flamingo berdiri satu kaki ?

Teka teki fevret Arwah Ayah ..

33

.

.

.

.

Geng Volunteer Zoo Negara

Ogos [ ya.. entri peram .. ] 2016

34

.

.

.

.

Lapan orang berwang ..

35

.

.

.

.

Advertisements