YAYASAN SIME DARBY ART FESTIVAL 2016 , KL PAC

.

.

.

.

YAYASAN SIME DARBY ART FESTIVAL 2016

Berlaku dua tahun sekali .

Masa 2014 dulu .. sangat lah happening.

Ada banyak persembahan kebudayaan dari semua negeri di Malaysia

Yang paling best .. Kuda Kepang

Bertahun saya tak nengok persembahan Kuda Kepang

Semua budak teruja nak ke KLPAC hujung minggu lepas

Banyak workshop untuk depa saya daftarkan

1

.

.

.

.

Kejadian berlaku di dalam Sentul Park ni

2

.

.

.

.

On the way masuk ada bangunan lama KTMB ni

Sangat menarik untuk diperbuat latar belakang untuk photo shoot

Jangan lah ko berhenti kereta nak ngambik gambar tapi.

Sekejapan je nanti ada Pak Gad dok preeet preeet preet suruh ko blah …

3

.

.

.

.

Sempat menyelinap masuk kejap ..

Nak masuk dalam dalam macam menyeramkan je bangunan ni ..

3

.

.

.

.

Bangunan KLPAC yang cantik yang sebenarnya adalah sebuah gudang lama KTMB

4

.

.

.

.

5

.

.

.

.

Masuk bengkel Brush Caligraphy

Kejung kejung tangan menulis ABC melengkuk lengkuk tu ..

6

.

.

.

.

Sangat lejen !

Teringat Bas UKM – Puduraya yang nostalgik ..

Berhantu tiket bas ni

Masuk je kocek mesti hilang .

Menggelabah terkorek korek sana sini mencari masa penjaga tiket tu nak check..

9

.

.

.

.

LetterPress.

Cara lama membuat cetakan

Gigih menyusun huruf-huruf

9a

.

.

.

.

Masuk jugak bengkel batik

Yang ni tak payah register

Dak Iyra pun join masa ni

Baru sampai naik ketapi dari Nilai ..

10

.

.

.

.

Percuma sahaja bengkel ni ..

Boleh buat sapu tangan lepas ni ..

11

.

.

.

.

Banyak yang berlaku dalam bangunan

Yang tadi tu kat luar

Dak Nina ajak masuk nengok ni

Shakespear’s Sonnet

Bukan yang ni tapi .. Yang tu kena bayor

Yang kita orang masuk tu percuma je

Semua percuma kat sini masa ni ya …

13

.

.

.

.

Masuk dewan ..

Nak nengok Sonnet hapakebenda  tu ..

Duduk lima saat

I kenot brain!!

Masuk 5 minit .. terus siku orang sebelah ajak keluar

I still kenot brain !!

Hahahhaaaaaa

img_0981

.

.

.

.

Budak-budak dari Drum Simfoni ni best !

8

.

.

.

.

Live mural

Kita orang masuk sini

Nengok dia melukis

[ Sebab ada ekon jugak sebenarnya !! hehehhe .. ]

15

.

.

.

.

Ada live shows

Kita orang duduk lepak-lepak atas padang masa Liyana Fizi nyanyi

Suka sangat atmosfera kat sini

Sangat kool .. [ panas lah tapi ]

Orang-orang yang datang nya pun kool-kool

Tak ada yang kiasu [ macam masa -masa lain bila sesuatu itu adalah percuma ]

16

.

.

.

.

.

.

.

.

6

.

.

.

.

Hehehehee..

Sempat selpie dengan Liyana Fizi meh !!!

Comel sangat dia ni . Dan sporting !

Suara pun best !!

17

.

.

.

.

Bukan sehari !

Kita orang datang dua hari !!

Dak Iyra tak datang masa hari ke dua ni lah tapi ..

Buat lagi batik ..

a

.

.

.

.

5

.

.

.

.

Silap lah duduk sebelah Si Kidal ni..

Berlaga laga tangan ..

b

.

.

.

.

1

.

.

.

.

Hasil batik ramai-ramai masa hari pertama ..

c

.

.

.

.

Lets main !!

d

.

.

.

.

Dok explain permainan itu ini kat budak budak ni..

Chapteh .. AEIOU ..

Masing-masing muka blur …

‘ Apa tu .. Tak pernah dengar pun ”

Haiyaaaa ..

No 42 tu siapa pernah simpan dalam buku !!??

e

.

.

.

.

Belon tiup-tiup yang lejen !!

f

.

.

.

.

Yang ni dah biasa main ..

g

.

.

.

.

Yang ni dia tak pernah main

Peluh-peluh main !!

h

.

.

.

.

Main baling tin

Pun tak pernah main

i

.

.

.

.

k

.

.

.

Cerita Taming Of The Shrew

l

.

.

.

.

Agak menakutkan lah jugak puppet-puppet ni ..

m

.

.

.

.

n

.

.

.

.

Masuk sini ..

Nengok-nengok Boboi Boy keluar..

Hehehee..

Bagi chan lah budak-budak nengok..

Dapat berus gigi percuma lagi ..

o

.

.

.

.

Ada Wayang Kulit

Tapi I kenot brain sebab ngomong Jawa

Ada Barongan ni

Malam lah nantinya tapi ..

s

.

.

.

.

Ada 3 tayangan movie

Jagat

Terbaik Dari Langit

Lelaki Harapan Dunia

img_0983

.

.

.

.

Masukkan bengkel Gamelan ..

p

.

.

.

.

Dia yang  berdarah muzik

Ntah dari mana dapatnya ntah …

q

.

.

.

.

r

.

.

.

.

t

.

.

.

.

2

.

.

.

.

Masukkan Minah Baju Merah tu ke Bengkel Zapin

Dah sampai time bengkel.

Tak nak pulak ..

Nak auruh dia masuk boleh .. tapi semua kena masuk ..

Terpaksalah Kak Iyra dan Mak Budak Baju Merah tu berzapin sekali ..!

u

.

.

.

.

Ajaran dari pengajar dari Aswara

Yunus namanya .

Nampak Jim Wau Ho Ro tu ..

Jim Wau Ha Ro kan sinonim dengan Zapin ..

Terus tanya .. Johor kat mana ?

Dia dari Patu Pahat

v

.

.

.

.

First time ni weh !!

Hahahaaaaaaa!!

Kejung-kejung tangan buat genggaman tak sudah tu !

Ragam 1 ..Ragam 2 .. boleh lagi lah difollow

Masuk Ragam 3 , ragam 4 .. dah bertempiaran kaki ! Hahahaaaaaaa

Dok ngelat diri kat tepi dinding

Kena jerit .. ” Johor !! Move !! ‘

Hahahaaaaaaa..

w

.

.

.

.

Good exposure ..

Anak Johor kena tahu Zapin ..

y

.

.

.

.

10

.

.

.

.

Tak best sangat tahun ni punya ..

Boleh laaa…

11

.

.

.

.

Advertisements