YOK KE JOGJA [ 6 ] : PETANI DATARAN TINGGI DIENG

.

.

.

.

Gambar -gambar sekitar kebun sayur sekitar Kompleks Candi Arjuna

Kawan fotografer saya , Encik Syed memang tertunggu-tunggu entri yang ini..

🙂

.

.

.

IMG_2612

.

.

.

Jom kita hendap para petani di Dieng ini !!

IMG_9154

.

.

.

Ini pokok apa kawan-kawan !!??

IMG_2542

.

.

.

Sila jawab

Pokok lobak merah Dr Singa !!

Saya pun tak tau sebenarnya

Saya tanya Super Woman yang mana ntah masa tu.. Dia kata..

Pokok carrot lah kak !!

.

.

.

Punyalah excited Super Woman- Super Woman tu bila nampak longgokan lobak merah ni !!

IMG_2580

.

.

.

Tak caya .. nanti gi baca kat blog Anash Coco-Nutz ni nanti..

Habis lobak merah tu dibokehkannya

Lobak merah yang cacat

IMG_2575

.

.

.

IMG_2576

.

.

.

Lobak merahnya dah diasingkan ke dalam guni..

IMG_2554

.

.

.

Tinggal daunnya yang hijau sangat tu..

Tanah gunung berapi memang subur…

IMG_2555

.

.

.

Itu guni lobaknya …

IMG_2549

.

.

.

IMG_2546

.

.

.

IMG_2543

.

.

.

IMG_2545

.

.

.

Itu tinggalan dedaunnya..

IMG_2563

.

.

.

Mungkin untuk binatang ternakan makan..?

Dia berlalu sambil berkata..

” Usah di foto-foto buk !! ”

” Jelek ! ”

IMG_2567

.

.

.

IMG_2569

.

.

.

Ini gambar fevret saya !

IMG_2574

.

.

.

IMG_2573

.

.

.

Lobak yang telah dituai ditimbang

IMG_2579

.

.

.

IMG_2578

.

.

.

IMG_2577

.

.

.

Super Woman tu jugak kata

Pokok kacang tanah lah tu kak!!

IMG_2540

.

.

.

IMG_2537

.

.

.

IMG_2536

.

.

.

Ni rumput tepi jalan je rasanya..

IMG_2572

.

.

.

IMG_2570

.

.

.

Paip saliran yang melintas jalan

IMG_2565

.

.

.

Bawang berselang dengan lobak merah dan kobis

IMG_2561

.

.

.

IMG_2560

.

.

.

IMG_2559

.

.

.

IMG_2557

.

.

.

Bunga bawang

IMG_2553

.

.

.

Bunga Dandelion kat sini besarrr !!!

IMG_2497

.

.

.

IMG_2492

.

.

.

IMG_2488

.

.

.

Dapat jugak shots Dandelion terbang gitu !!

IMG_2487

.

.

.

Ini lah mangsa nya!!

IMG_2485

.

.

.

Sarang labah-labahnya jugak besar!

IMG_2473

.

.

.

Tak nak kami tunggu sampai labah-labahnya keluar!!

IMG_2472

.

.

.

Empat Super Woman dari Kota Kuala Lumpur..

IMG_9012

.

.

.

IMG_9019

.

.

.

.

Ok

Habis cerita

Esok sambung lagi ..

Advertisements