LAVENDER GARDEN , GENTING STRAWBERRY LEISURE FARM

.

.

.

.

Belah dalam Genting Strawberry Leisure Park tu

Ada Lavender Garden

1

.

.

.

Kalau nak masuk …

Kena bayar RM 3 untuk dewasa

RM 1 untuk kanak-kanak

3

.

.

.

Tapi tak ada siapa-siapa pun yang kutip duit kat pintu masuk tu hari tu ..

Menonong je lah kami masuk !

4

.

.

.

Dilarang peygang

Ambik bau boleh

Tak ada bau pun dari bunga lavender tu tapi

Mungkin bila dah banyak-banyak , diproses , baru keluar baunya ..

5

.

.

.

6

.

.

.

7

.

.

.

8

.

.

.

9

.

.

.

10

.

.

.

Ada bee !!

Ada bee !!

Ada budak jerit-jerit takut !

11

.

.

.

12

.

.

.

14

.

.

.

‘ Flowers can be candied and are sometimes used as cake decorations ‘

15

.

.

.

Lavandula

From the Latin lavare (to wash)

16

.

.

.

Ada lorong ros

* Mata jeling-jeling cari bee *

17

.

.

.

18

.

.

.

19

.

.

.

20

.

.

.

21

.

.

.

22

.

.

.

23

.

.

.

24

.

.

.

25

 

.

.

.

Ada bunga daisy kuning

26

.

.

.

27

.

.

.

28

.

.

.

29

.

.

.

Ada orang tertinggal but dia

30

.

.

.

Ada banyak jugak bunga gerbera

31

.

.

.

Best kalau nak try test cuba uji skill fotografi anda kat sini ..

32

.

.

.

33

.

.

.

34

.

.

.

Ada kedai menjual produk berasaskan lavender

Tapi saya moskil ..

Takkan lah ladang seciput ni boleh ‘ extract ‘  lavender oil sampai boleh buat produk sabun , perfume berasaskan lavender gitu…?

35.

.

 

 

Advertisements