TAMAN BOTANI PUTRAJAYA

.

.

.

.

Okeh ..

Daripada melangok tak buat apa-apa kat rumah sebab rombongan Cik kiah satu kapal yang terpaksa dikensel  .. mari pergi membakar lemak berasma kanak-kanak !!

Mari kita ke Taman Botani Putrajaya !!

1.

.

.

Hari Raya je tutup

2

.

.

.

3

.

.

.

Parking banyak ..

Kalau nak masuk jalan-jalan dalam Taman Botani ni .. boleh parking yang dekat dengan Pintu Masuk Utama tu

Kalau nak ke Moroccan Pavilion tu je .. gi parkir dekat hujung kawasan parkir ni .

Peace yo !!

4

.

.

.

Sebenarnya

Dah lama Dak Nina ni tak dibawak pergi lasak-lasak sikit

Sebab operation dia yang hari tu , tu ..

[ Klik Nina’s page kat atas sana tu kalau yang nak tau pasal Nina ]

Dua tahun jugak lah ..

Dah boleh pun lasak-lasak .. tapi saya yang tak konfident ..

Yes !!

We climbed the Great Wall together

5

.

.

.

 

6

.

.

.

Ramai yang berbasikal kat sini Ahad tu

Ada yang bawak basikal sendiri

Kalau nak terus dapat sewa basikal , kena datang pagi-pagi

Takut basikal habis … kena tunggu

Biasanya ‘ on the hour ‘ nanti adalah orang yang pulangkan basikal

Kalau tak ada basikal , kita isi borang dulu .. bila dah ada basikal , depa akan telefon kita ..

Sewa .. Hujung minggu  RM 4 basikal dewasa RM2 basikal kecik RM 4 + 2 untuk basikal yang ada baby/ toddler carrier

7

.

.

.

Basikal saya warna merah jambu !!

BudakLast tak kata ‘ pink ‘ dan ‘ purple ‘

Memang saya ajar merah jambu dan ungu

8

.

.

.

Masih tak reti bawak basikal roda dua lagi ..

9

.

.

.

10

.

.

.

Nengok gambar baru perasan !

Boleh kau berselepar nak!!???

11

.

.

.

12

.

.

.

Kendian-kendian nanti nak ke Sky Trek kat Shah Alam pulak,

Bosan memerap kat rumah ..

13

.

.

.

Boleh kayuh sampau hujung sana

Tapi tak boleh pusing sampai satu taman

Kena patah balik

14

.

.

.

Peace yo bro !!

15

.

.

.

16

.

.

.

17

.

.

.

18

.

.

.

Canna di Laluan Kana

Juga dipanggil Bunga Tasbih

19

.

.

.

Kami berhenti tepi laluan nengok pokok Putat Air ni

Banyak sangat bunga dia yang dah jatuh kat tanah

Macam permaidani !!

20

.

.

.

Macam tirai !

21

.

.

.

22

.

.

.

Wangi lah jugak !

23

.

.

.

24

.

.

.

25

.

.

.

26.

.

Ok ..

Pesanan …

Kalau nak berbasikal kat sini

Bawak bekalan air secukupnya !

Tak ada berjualan air .. makanan kat sini

Mesin jual air tu pun manjang habis airnya ..

.

.

.

.

.

 

 

Advertisements