NGGOWO JIWO MARENG PULAU JOWO * [ 3 ] : YOSCHI HOTEL

.

.

.

.

* Membawa Jiwa Ke Pulau Jawa 

Hari yang sama , setelah berhenti di Lumpur Sidoarjo

Kami terus ke Taman Nasional Bromo Tengger Semeru

Kata Pak Fafan

Dalam 3 ke 4 jam dari Surabaya

1

 

.

.

.

Kali ni saya kena ambik paket wisata

Saya coba untuk booking hotel melalui Agoda seperti biasa tapi manjang penuh

Saya book paket melalui Bromosurrounding.com

Berurusan dengan Mas Adi

Senang

Cepat jawap e-mail dan wassap

E-mail:  adiyoschi@yahoo.com

Mobile Phone Number: 6281336365438
Mobile Phone Number: 6285749880299
2

 

.

.

.

Hahahhahaa !!

Kuencheng !!!!!

3

 

.

.

.

4

 

.

.

.

Selamat sampai di Yoschi Hotel , Desa Wonokerto , dalam pukul 4 petang gitu jam di tangan kanan saya

Jam di Bromo pukul 3 petang gitu

Jangan tidur bila dah sampai kat jalan yang memanjat gunung tu!

Rugi !

Pemandangan adalah sangat cantik!

Ladang-ladang berteres .. rumah-rumah berwarna-warni ..

5

 

.

.

.

Semua dah siap diuruskan oleh Mas Adi

Bilik standard . Twin bed . Ada bathroom . Tak ada hot shower

Ada hot shower tapi kat luar

Kami tak kisah tapi.

Pesanan … kalau nak mandi .. bila air panas mula je keluar .. cepat-cepat adjas dan mandi

Jangan nak terhegeh-hegeh baru nak ambik shower cap lah .. ambik sabun lah ..

Sekejapan je air panas tu keluar

Kalau tak sempat habis sabun shampoo .. hambik !!

Mandilah dengan air sejuk gedi tu!!

Siksa kebas di tempat-tempat tertentu !!!

 

IMG_8317

.

.

.

Jalan kat depan hotel .. pandang ke bawah gunung

7

.

.

.

Itu adalah kabus dan awan !!

Cantikkkkk bangat!!!

1

 

.

.

.

Yoschi Hotel ni taklah di bahagian atas sekali gunung

Ada dalam 13-14 km lagi nak sampai ke Cemoro Lawang kat atas sana tu

Ada satu lagi hotel dekat-dekat sini..

Hotel Sion View Bromo

8

 

.

.

.

Desa Wonokerto ni ramai Muslim

Ada satu masjid

Kat atas-atas sana tu .. ramai yang Hindu.9

 

.

.

.

Ada banyak lagi hotel kat atas sana

Ada Bromo Permai , ada Cemara Indah

Kalau nak yang sangat selesa .. dalam satu juta rupiah lebih satu malam..

Boleh lah tidor kat Java Bananna

.

Sampai bilik..

Campak beg

Caj apa-apa yang patut..

Jalan keliling hotel ..

 

10

 

.

.

.

Tak siap lagi menara ni..

11

 

.

.

.

Dan pondok ini..

12

 

.

.

.

Sebenarnya

Saya nak tidor hotel ni kerana hotel ni kat kampung ..

Yang ada ni sekitarnya …

Terpegun !

13

 

.

.

.

Melaut kebun sayuran

Sejuk !

Cantik !

Sedap bau daun bawang di udara

14

 

.

.

.

Cantik persekitaran hotelnya..

Banyak pengaruh Bali

Ada patung sana sini..

Ada ikat kain hitam putih tu sana sini ..

15

 

.

.

.

Besor-besor jambak hydrangea nya!

16

 

.

.

.

Ada meow yang kesejukan ..

17

 

 

.

.

.

Tapi kan..

Dalam bilik

Depa pakai lampu mentol kuning tu..

Malapp je.. Dah lah sejuk .. Malap lak tu ..

Sungguh memeningkan dan melembapkan kepala dan otak

Saya tau pasal lampu ni sebelum datang sini ..

Saya dah baca..

Saya buat apa tau??!!

Saya beli lampu LED yang rm5 tu yang boleh cucuk kat laptop tu ..

Saya cucuk dekat powerbank saya !

Hah !! Hambik !!! Terang benderang satu bilik !!

Bawak dua tiga lagi bagus!

18

 

.

.

.

Makan ..

Ada restoren dia..

Boleh laaaa … Banyak pilihan ..

[ Nasik goreng dia tak sedap tapi ! ]

A must try .. Hidangan kentang dia !

Sedap !!

19

 

.

.

Ok..

Sambung esok..

🙂

.

.

.

.

 

Advertisements