HARE AND HOUND : 6 TH HOT AIR BALLOON FIESTA PUTRAJAYA 2014

.

.

.

.

Hari ke 2

Sanggup bangun pagi-pagi lagi

Pagi Ahad pulak

Di tepian Masjid Besi

[ Terima kasih kepada CPL yang mencadangkan tepian ini untuk panorama yang cantik ini ]

1

 

.

.

.

Belon pertama yang naik

Belon oleh Balloonist dari Malaysia

Kepten Mohd Sobri Saad

Ni pun tiap-tiap tahun ada terbang

2

.

.

.

Laju je terbang tinggalkan semua orang !

3

 

.

.

.

Ada jugak fotografer yang naik bot

Parking kat tengah-tengah tasik ..

4

 

.

.

.

Goyang-goyang lah tapi kalau ambik gambar dari atas bot..

5

 

.

.

.

Okeh..

Makin banyak belon udara panas yang kembang!

Yang hitam tu pun dah mula kembang!!

6

 

.

.

.

Belon kuning ni pun saya rasa selalu masuk fiesta ni

Oleh Balloonist Vietnam

Le Throng Nghia

Vietnam

Missed by a few seconds ! Tak dapat dia betul-betul tengah monumen tu!!

7

 

.

.

.

Byeeee Belon Kuning!!

8

 

.

.

.

Dah mula terbang !

Semalam tak ada Super Bike Balloon tu!!

Hari ni ada !

Dengar-dengarnya.. belon dengan kapasiti udara terbesar di dunia .. !!

[ Kalau tak silap pendengaran saya … ]

Nampak kat celah-celah tu!

Saya mula teruja!!

9

 

.

.

.

Yes!!!

Yang hitam tu dah mula naik!!

10

 

.

.

.

Oleh Balloonist

Benoit Lambert

Belgium

11

 

.

.

.

Dari atas ..

Oleh Balloonist …

~Per Lindstrand

United Kingdom

~Andrew Parker

New Zealand

dan ais krim!!

~Benoit Simeons

Belgium

12

 

.

.

.

Saya suka!!

13

 

.

.

.

Sebenarnya depa ada HARE & HOUND Competition

Saya tak paham macam mana

Mungkin macam main kejar-kejar macam polis sentri kot!!

14

 

.

.

.

15

 

.

.

.

Belon Kuning dah mula landing

Dak Jiha siap kejar lagi nak nengok dia landing!

Saya tak cukup hari je…

Kalau ada 4 hari ..

Sampai ke landing saya kejar

Dengar-dengar .. ada satu belon ada kemalangan kecik

Ada kebakaran kecik masa nak landing

Semua orang , bakul dan belon terselamat tapi!

16

 

.

.

.

Kejor Yop Kejor!!

17

 

.

.

.

Akhirnya !!

SuperBike mula terbang!!

18

 

.

.

.

Punyalah besor!!!!!

19

 

.

.

.

Yesss!!

Walaupun off by few milimeter..

20

 

.

.

.

No 1

21

 

.

.

.

No 2

Hmm..

Apa kata kita mergekan dua gambar ni ek…?

Nanti lah..

Software nya kat PC kat tempat lain…

22

 

.

.

.

Balloon oleh Balloonist

Gilles Leclercq

France

Dia ni suka main-main!!

Buat saspen je!!

Macam nak mendarat kat atas air!!

23

 

.

.

.

Sempat dia kacau orang dalam jet ski tu..

Dah hampir nak mencecah air ..

Kami pun jerit …

NOOOOOO  !!!

Dan dengan smoothnya dia terbang naik semula!!

Cool !!

Banyak kali dia buat!!

24

 

.

.

.

25

 

.

.

.

26

 

.

.

.

27

 

.

.

.

Balloon dari Hong Kong

Oleh

Nigel Black

Hong Kong

 

Yesss!!

Dapat jugak yang betul-betul kat tengah-tengah!!!

28

 

.

.

.

Pagi ini

Saya ditemani oleh BudakMataBesar pulak ..

Yang setia..

Sanggup temankan saya walaupun belum sarap lagi ..

29

 

.

.

Cool event

Wajib pergi

Bestest !

.

.

.

.

 

Advertisements