6TH PUTRAJAYA INTERNATIONAL HOT AIR BALLOON FIESTA 2014 : MY VERSION

.

.

.

.

7 :15 pagi dah terpacak depan pagar

Abang RELA jaga

Tanya Abang RELA

‘ Boleh masuk dalam ambik gambar ? ‘

‘ Mana kamera ? ‘

‘ Ni !!! ‘

‘ Hmm .. ok ! ‘ Abang RELA kata

Dengan ‘ Mekasih.. Mekasih .. ‘ dan…

Dengan relanya saya masuk kawasan pelancaran [? ] belon

1

 

.

.

.

Mula-mula dibentangkan ‘ envelope ‘  belon udara panas tu di atas tanah

Ini belon dari Malaysia

Oleh Balloonist

Kepten Mohd Sobri Saad

Malaysia

Tak sempat nak ambik masa dia terbang

Sebab dia yang paling cepat kembang dan first sekali terbang

Setiap hari !

2

 

.

.

.

Lebar-lebar ..

Biar jangan kusut-kusut .. kedut-kedut

3

 

.

.

.

Lepas tu ..

Pasang kipas angin besar ..

Kembangkan ‘ envelope ‘ tu besar-besar

Masa ni mula lak pemegang-pemegang kamera berkerumun macam ulat ta eh macam semut nak ambik gambar

5

 

.

.

.

Yang kat hujung tu , dipanggil ‘ vent ‘

Boleh dibukak masa penerbangan , untuk melepaskan udara panas.. sedikit-sedikit ..

Untuk mengawal ketinggian belon ..

6

 

.

.

.

7

 

.

.

.

Gitulah tingginya belon ini dibandingkan dengan ketinggian seorang orang

7

 

.

.

.

Bila dah dikembangkan dengan angin dari kipas besar ..

Kemudiannya dikembangkan lagi dengan udara panas dari ‘ burner ‘ bergas propane

Tu yang boleh lagi kembang dan naik belonnya tu..

8

 

.

.

.

Satu belon yang lain dari yang lain !

Oleh Balloonistnya ..

Benoit Simeons

Belgium

9

 

.

.

.

Masa ni..

Mulalah berkejar ke sana-sini nak dapat shots dan angle yang menarik..

Tiba-tiba je banyak-banyak belon kembang dalam waktu yang sama!

10

 

.

.

.

11

 

.

.

.

12

 

.

.

.

Belon ‘something’ *lupa* Rose

Oleh Balloonist

Derek Hancock

United States

13

 

.

.

.

Saya datang dekat sangat!

Hulur kamera masuk dekat sangat dengan burner

Dan klik

Depa siap panggil saya lagi datang lagi dekat ambik gambar.

Alaaa .. panggil sampai naik atas basket belon pun tak pe bang!!

14

 

.

.

.

15

 

.

.

.

Belon Taitung baru nak kembang

Oleh Balloonist

Tsui, Hao-Tse

Taiwan

16

 

.

.

.

17

 

.

.

.

18

 

.

.

.

Ha !!

Ini lak bahagian dalam belon kegemaran saya !

The Darth Vader !!

19

 

.

.

.

Magnifique !!

Tiap-tiap tahun datang!

Oleh Balloonist

Benoit Lambert

Belgium

20

 

.

.

.

Belon dari Taiwan

Oleh Balloonist

HSU, YU-JU

Taiwan

21

 

.

.

.

Taiwan

Heart of Asia

22

 

.

.

.

Anddddd……..

Lift off !!

Banyak-banyak!!

23

 

.

.

.

Belon Lembu

Juga dari Taiwan

Oleh Balloonist

Chiu, Sheng-Fu

Taiwan

24

 

.

.

.

Pada hari Sabtu tu..

Semua belon terbang ke arah Precint 8 tu

Ke arah Monument Millenium tu..

Untung aaaa orang duduk kat Precint 8 tu !!

.

Byeeee Belon !!!!

25

 

.

.

.

Ondeway balik..

Jumpa dia ni!!!!!

Hinnsss.. Hinnssss.. dia pandang saya

Dalam kepanasan dalam topeng Star Trooper

Depa jual topeng dan suit ni

Idak lak teman nanya berapa reganya hari tu..

26

 

.

.

.

Hahahhahaaa!!

Memang gitu eh bentuknya ‘ baju’ Star Trooper ni melengkung kat situ !!??

27

 

.

.

.

Ada jugak jual T Sert

Mahai mai datuk!!!!

45 Hinggit !!

28

 

.

.

Ok

Esok sambung lagi

Ada banyak lagi..

Ada satu hari lagi..

Err..

Saya suka sangat

Sampai pergi dua hari!!

[ Pakkal kerja Khamis Jumaat tu.. Kalau tak .. Mau 4 hari saya pergi sana!! ]

.

.

.

.

 

Advertisements