SINGAPURA : UNIVERSAL STUDIO II : SCI FI CITY : ANCIENT EGYPT

.

.

.

.

Ingat pesanan saya !!

Masuk je di USS ..

Terus ke bahagian Sci-Fi City dan Ancient Egypt ni dulu!!

Sebab attraction yang ni nanti panjang Q nya!

Boleh sampai 120 minit!!

1

.

.

.

Kalau Q nya panjang..

Masuk sebagai Single Rider

[ Korang takkan duduk bersama-sama.. akan disuruh penuhkan kerusi yang kosong celah-celah orang ]

[ Ok per … cepat dan pantas ! bukan nak berpegang-pegang tangan pun kat dalam tu nanti.. ]

.

.

Verdict :

Best !!

Tak de berpusing-pusing sampai vertigo

Ada part-part yang menakut dan mengerikan

Sebab imej 3D si Bumble Bee dan Megatron tu betul-betul depan batang hidung kita..

Yang paling best … depa guna 3D dan visual kat tepi tu nak bagi tipu kita punya otak macam kita tengah jatuh jauhhh ke bawah tu dan Bumble Bee selamatkan kita

2

.

.

.

Battlestar Galactica ride

Masa ni , tutup pulak!!

[ Macamlah aku berani naik !!! ]

Ada sesiapa tau dan ingat certia bersiri Battlestar Gallactica ?

Sanggup ponteng ngaji sebab nak nengok cerita ni!!

3

.

.

.

Gila punya ride!

Ada yang duduk kaki tergantung

Ada yang duduk biasa .

Upah riburibu pun wa takkan naik !

[ Juta .. mungkin .. Bukan Juta Rupiah tapi ]

4

.

.

.

Ada bilik/surau kecik untuk sembahyang kat belakang ni

5

 

.

.

.

Yang ni pun saya tak sudi naik

Duduk dalam bendalah bulat tu

Dia spin korang pusing-pusing , sambil pusing-pusing keliling

Mau vertigo gila bila keluar nanti!

Silap-silap tinggalkan muntahan badang dalam USS!!

6

.

.

.

Dia sorang yang ikut saya ke Singapura

Memang sorang je yang akan ikut pada satu trip

Bergantung pada kesukaan travel masing-masing

Yang ni..

Tak nak ikut  China [ pengotor ] India [ pengotor ] Thailand [ macam kotor ] Indonesia [ apa ada ??!!]

Bila kata Singapura ??!

OK !! Bersih !! Cantik !! USS !! Dia kata !!

[ Dia ni pesen .. percaya tak ..? dia tak pernah kencing berak kat sekolah sebab dia kata toilet kotor .. hancing .. selama dia masuk sekolah dari Darjah Satu dulu sampai sekarang !! ]

7

.

.

.

Di luar attraction , akan ada gini

Tunjuk waiting time

Kat Mummy ni tak ada lak single rider masa ni..

Panjang gak Q .. Dalam 45 minit habis masa Q

8

.

.

.

Jangan nak ciken out !! Dia cabar saya !!

9

.

.

.

10

.

.

.

11

.

.

.

Ada mereka ni..

Garang lah konon..

Eii !! Takutnya!!

12

.

.

.

Cuba kira..

Cukup enam tak??!!

13

 

.

.

.

14

.

.

.

15

.

.

.

Attraction kat sini..

Revenge Of The Mummy

‘ Plunge into total darkness on this indoor roller coaster as you come face to face with warrior mummies and scarab beetle ‘

Dia bagi warning lagi ..

‘ A high speed roller coaster that include sudden and dramatic acceleration ,climbing , tilting , dropping and backwards motion ‘

Saya baca ni tulis kat dinding

Saya dah backwards motion dah ..

Tapi AbangLong tarik tangan dan cabar saya ..

Saya tarik napas dalam-dalam dan sahut cabaran..

.

.

Wahahahaaaaaaaa!!

Bukti wa naik itu roller coaster !!

Wa totop mata masa dia tengah laju zum zap zum zap naik atas turun bawah sana sini dalam gelap tu tapi !!!

[ Wa okeh lagi .. cuba nengok mamat kat belakang Wa tu !! sampai tunduk peluk kosi !! ]

[ Masa tak laju wa bukak mata tapi !! ]

[ Ayat pertahankan diri ]

16

.

.

.

Tips :

Bila dah petang-petang .. dah tak ramai dah yang nak naik ni ..

Tak payah dok beratur nak naik masa pagi-pagi tu..

Pergi tempat-tenpat lain dulu..

Datang balik sini masa dah pukul nam nanti..

Waiting Time 5 menet je !!

Naik lah kau banyak mana kali pun tak apa!!

Naik banyak-banyak kali .. boleh pilih gambar mana yang paling cantik dan beli [ SD 20 sekeping ]

DakAbangLong naik lagi petang-petang tu dan cabar saya naik lagi..

Saya..?

Tobat !!!

Lain kali datang sini .. kita orang plan [ saya plan kan untuk dia ] nak buat macam-macam gaya masa diambik gambar tu

Kekonon tengah sangap laaa … tidor laa.. main rubic kiub laa.. baca paper laa…

Dah tau dah kat mana depa letak kamera..

.

.

.

Ada dua restoren Halal kat Ancient Egypt ni

Oasis Spice Cafe

Dia punya Q .. sama panjang macam nak masuk attraction tu !

Ada nasi ..

Ada lauk ayam , kambing ..

Satu lagi ..

StarBot cafe kat Sci Fi City pun Halal

.

.

Verdict :

Sci Fi City , Ancient Egypt ..

Bak kata Douglas …

Tahap best yang membabitkan seekor khin***   dan *^&%% !!!!

[ Rujuk entri sebelum ini … ]

.

.

.

.

Advertisements