KOTA KINABALU 3.0 : KOTA KINABALU KE NAHANDANG MELANGKAP CAMPSITE DAN HOMESTAY , MELANGKAP , KOTA BELUD

.

.

.

.

.

Subuh adalah awal sangat di Sabah !!

Mengeliat-ngeliat semua nak bangun subuh

Padahal semalam pukul 8 semua dah terbongkang tidur sebab rasa macam dah malam sangat !! :))

Pagi ni kita nak nengok Kinabalu dari arah Barat Laut

Budak Yang Duduk Sabah ni yang dok hunggah kita orang bangun subuh sepi-e nak menghendap Aki Nabalu

Dia dah biasa Subuh pukul 5 pagi ! :))

.

.

.

.

Ta daaaaaa …

Kopisanangan doungkosuabon Aki Nabalu !!
Ray of Light yang perghhh  …

.

.

.

.

Empat ketoi ni boleh duduk kat bangku kat tepi sungai tu terpegun terpaku melihat matahari naik dari belakang Aki Nabalu

Tak bergerak

Kagum

SubhanAllah cantik sungguh ciptaan mu

.

.

.

.

Time lapse nya

Ada sikit gegaran bumi dipertengahan video

.

.

.

.

Gegaran oleh Si Chomp ni !!

Tiba-tiba datang nak bermanja dan cat walk atas kerusi yang buat letak fon untuk time lapse tu

Habis gegar kamera !!

.

.

.

.

Cantik sungguh !!

Aku Nabalu ni memang akan nampak jelas masa pagi-pagi

Masa kabus belum tebal dan masa awan belum naik

Memang kena bangun pagi-pagi !

.

.

.

.

Macam lukisan

Dok bandingkan nama-nama puncaknya dengan gambar dekat internet

Macam susah pulak nak cam kan

Mungkin sebab kita tengah nengok dari arah yang lain dari yang kebiasaan orang ambik gambar

.

.

.

.

Jom naik jambatan pulak !

Suruh 2 ketol orang tu naik dulu

Sorang lagi tengah mandi dan bersiap

Pagi ni macam malas pulak nak berbasahan mandi manda kat sungai

 

.

.

.

.

Memang cantik sungguh lah gambar dari jambatan ini !!!!!!

.

.

.

.

.

.

.

.

Thema hari ini ialah kuning

.

.

.

.

Kalau ke tengah lagi , tak nampak rumah tu memang cun sangat lah

Tapi kau kena redah batuan dan diri tengah sungai la…

.

.

.

.

Tinggi lagi sayang sama kamu !

 

.

.

.

.

Pandai jugak dua ketol minion orang ni posing ..

.

.

.

.

Percobaan untuk melompat atas jambatan gantung ?!!

Onyomak

Geset

.

.

.

.

Go !!

Yang belah kanan sekali tu ngelat tak melompat

.

.

.

.

Makin tengahari makin banyak awan terbentuk

.

.

.

.

Sarapan ?

Boleh order dekat nahandang Cafe ni je

Selama di Sabah , Asyik lah minum KitChai Ping

Sedap bah !

.

.

.

.

Awan makin tebal

.

.

.

.

Chop hammock sorang satu

.

.

.

.

Dan tidurrrrrrrr ..

Memang layah weh !!!

Dekat sejam jugaklah

.

.

.

.

Checking out ..

Eh !!

Aki Nabalu dah hilang !

.

.

.

.

Osonong kinorikatan

Selamat datang

Kami sudah mahu balik tapi

Malam-malam boleh star gazing dekat sini

.

.

.

.

Best sangat Nahandang Campsite and Homestay ni !!

Tu ha ratenya

Kita orang ambik Family Room tu

.

.

.

.

Boleh lah deal dengan Encik Bidin dan Puan Sofiah kalau nak buat aktiviti-aktiviti ni

Kita orang tak sempat

Mungkin lain kali

.

.

.

.

Tu ha nombor telefonnya …

.

.

.

.

.

.

.

.

Jom teruskan perjalanan

Semua teruja bila naik lalu jambatan besi ni ..

 

.

.

.

.