ADA APA DENGAN SRI LANKA 13 : PEDDLARS INN HOSTEL , GALLE

.

.

.

.

Kami sampai di Galle dah petang lah jugak

Terus cari hostel yang dah siap saya tempah on-line

attraction-map5

 

.

.

.

.

Peddlars Inn Hostel

Memang nak sangat tidur kat sini

Kenapa ?

Sebab memang nak tidur di dalam Kota Galle sebab senang nak menjelajah kota ni pagi-pagi esok dengan tidak membuang masa  .

1

.

.

.

.

IMG_0289

.

.

.

.

Dan jugak sebab hostel ini sangatlah cool !

Dengarnya lah ..

Cool blue theme di ruang depan

2

.

.

.

.

3

.

.

.

.

Masuk-masuk je dah ditegur oleh Predeep dengan nama penuh .

Cool .

Predeep ni very friendly , tanya je apa kat dia .

Very helpful jugak

Cuma sepanjang dia di Sri Lanka .. dia tak pernah jumpa leopard lagi macam kita orang hari tu ! 3 kali pergi !!

Hahahahaaaaaaa  …

4

.

.

.

.

6

.

.

.

.

7

.

.

.

.

Such a chilled hostel

So lovely and charming !

And very welcoming

Comfy sofas kat lounge area

8

.

.

.

.

Yup

We do what we love to do .

9

.

.

.

.

10

.

.

.

.

11

.

.

.

.

12

.

.

.

.

Dah ..!

Jom naik bilik !

Bilik dorm berempat [ usd 12 per pax ]]

Tapi Predeep upgradekan ke 3 bedded [ usd 15 per pax ]

Sorang kena masuk ke dorm berempat tu lah tapi

13

.

.

.

.

Dorm tingkat 1

14

.

.

.

.

Ini katilnya

Sorang satu kipas , lampu , plug

18

.

.

.

.

Dak Anash kena duduk kat bilik lagi satu dengan minah saleh

Tak pe kan Anash kann ..??!

19

.

.

.

.

Lampu sorang satu

Kipas atas katil sorang satu

24

.

.

.

.

Ini biliknya ..

15

.

.

.

.

Ada balkoni , juga biru

16

.

.

.

.

Balkoni menghadap jalan

21

.

.

.

.

Sukanya duduk bersidai kat sini !

Nengok orang ulang alik

Nengok bangunan lama depan hostel

22

.

.

.

.

Begitu sedondon dengan pintu dan meja dan kerusi ..

27

.

.

.

.

17

.

.

.

.

Rasa ‘ Ahhhhhhhh ….rasa macam best sangat duduk sini bila pandang sekeliling

Age old houses kiri kanan

23

.

.

.

.

25

.

.

.

.

Empunya Peddlars Inn Hostel ni ada cafe jugak

Peddlars Inn Cafe

Dapat diskaun 10 % untuk penginap hostel

28

.

.

.

.

Lunch di Peddlars Inn Hostel

Sedap sangat!!29

.

.

.

.

Ada juga Peddlars Inn Gelateria

Awal-awal lagi dah chop nak makam eskrim ni nanti .

IMG_0435

.

.

.

.

Gelatonya ..

Superb !!

30

.

.

.

.

Ada gak gallery yang kita orang tak sempat masuk .

IMG_0438

.

.

.

.

Saya sangat lah cadangkan pasa sesiapa yang berjiwa traveller macam kita orang ni , duduk di Peddlars Inn Hostel ni

Terbaik !

Booking boleh kat < sini >

.

.

.

.

Advertisements