KOTA KINABALU 2015 : SHANGRILA RESORT AND SPA TANJUNG ARU

.

.

.

.

Dapat tiket kapal terbang percuma

Dapat duduk Hotel bintang banyak ..

Siapa tak nak pergi kannn!??

Kena hadirkan diri ke Forum lah tapi ..

Berdesup jawap e-mail kata nak pergi ..

Pulaknya dapat duduk Hotel Shangrila Tanjung Aru !!

Bukak map ..

Nampak lak hotel dekat dengan Kampung Air Tanjung Aru ..

Dan Pantai Tanjung Aru

Panjang lah langkah hakak gini !!

1

.

.

.

Sampai-sampai ada ‘ welcome drink ‘ .. ada towel panas buat lap muka

Ada gadis manis mengetuk alat muzik gamelan [ ? heh ??! ] dengan alunan lagu tradisional Sabah ..

2

.

.

.

Dari Lobi Kinabalu hotel ..

Dah nampak dah pantai ..

Doa doa doa dalam hati ..

Dapatlah Hakak bilik menghadap laut….. Dapatlah Hakak bilik menghadap laut…..

IMG_7756

.

.

.

Yeszzaaaaaaaaaaa !!!

Alhamdulillah !!

Dapat duduk di Kinabalu Wing

Terbentang luas laut depan mata !!

3

.

.

.

Idea yang bagus ..

Jom kutip buah kelapa ..

Komeng pun komenglah ..

Tunggu sampai keluar pucuk ..

Letak tepi TV

Dah keluar batang , akar segala bagai ..

Pandai-pandailah tanam kat mana-mana ..

4

.

.

.

Jom jelajah keliling hotel!!

IMG_7757

.

.

.

Tu menghala ke Marina nya

Ada banyak aktiviti boleh di book dari Marina tu ..

Nak Island Hopping ke Taman Laut pun boleh ..

5

.

.

.

Masa ni sangatlah jerebunya di Semenanjung

Masa ni tapi laut dan langit sangatlah birunya di Kota Kinabalu ni !!

Rasa nak tapau udaranya bawak dalam botol balik Malaya …

6

.

.

.

Haa!!

Cantik kan!??

Sunset Bar namanya ..

Menghadap matahari jatuh ..

Ada yang kata .. antara benam matahari yang tercantik di Asia tenggara adalah di Kota Kinabalu ni ..

Dan di Pantai Losari , di Ujung Pandang , Makasar

Kita simpan dulu Sunset Bar tu untuk petang karang ..

7

.

.

.

Kalau kena sengat obor-obor ..

Curah cuka

Cuka asid .. akan naturalkan sengat tu..

Atau ..

Er .. kalau tak ada cuka .. Alternatifnya ..

Ekau koncing kan je kawasan tu ..

Betullll !!!!!

Mujarab !!

8

.

.

.

Boleh booking private gazebo romantik gitu tu untuk dinner ..

Harga .. tak tahu ..

9

.

.

.

Candle light

Sambil nengok matahari jatuh ..

Win !

10

.

.

.

Atau boleh dinner kat gazebo yang ni ..

11

.

.

.

Chi Spa

Menghadap sunset jugak ..

12

.

.

.

Jom main catur gergasi !!

14

.

.

.

Hah !!

Ni yang saya melompat-lompat bila nampak !

Infinity Pool nya !!

Cantik !!!

IMG_7763

.

.

.

IMG_7767

.

.

.

Ada jakuzinya..

Saya tak mandi lah tapi ..

IMG_7768

.

.

.

IMG_7779

.

.

.

IMG_7781

.

.

.

IMG_7783

.

.

.

Gerek seh !!

IMG_7788

.

.

.

IMG_7791

.

.

.

IMG_7793

.

.

.

IMG_7797

.

.

.

Bawak buku cerita

Tinggalkan telungkup atas katil ..

Balik bilik ..

Dah diselitkan book mark kat dalam buku tu ..

5 star sangat !!

Terharu Ai !

[ lama dah tak duduk hotel banyak bintang kannn ! ]  🙂

Baru bukak katup pintu gobok nak cari sejadah

Dah ada house keeping ting tong kat pintu hulur sejadah …

Hotel banyak bintang gini kan .. pekerja-pekerja memang baik dan senyum manjang dan pantas..

Tang penduduk hotelnya lak yang muncung je nyombong bila kita senyum bila berselisih ..

Kalau kat hostel/ guest house .. terlebihlah ramahnya pulak ..

13

.

.

.

Shangrila ni ..

Tak sediakan botol air mineral plastik dalam bilik

Sebab polisi ‘ eco-friendly ‘ nya

Kalau guna botol plastik..

Akan guna 450000 botol setahun!!

Makanya .. depa guna botol kaca gini ..

Yang boleh diulang guna pakai ..

Win !!

15

.

.

.

Dan cantik untuk jadik prop

Dan .. err… Hakak bawak balik Malaya satu botol ..

Isi air .. letak dalam esboks ..

Tuang .. minum ..

Fefeeling kat Shangrila ..

16

.

.

.

Kenapa panggil Kinabalu Wing ?

Sebab boleh nampak Gunung Kinabalu dari belah situ!!

Ni dari parkirnya ..

Nampak ?!

Ni ..

Baru pukul nam masa ni ..

Berebut berpeluh ketiak berjalan ke parkir ambik kereta nak kejar Kinabalu

Bila matahari naik tinggi karang , dah tak nampak ..

Kabus..

img_9441

.

.

.

Apa barang datang Kota Kinabalu tapi tak nampak Gunung Kinabalu kan !!?

.

.

.

.

 

Advertisements