PERPUSTAKAAN RAJA TUN UDA

.

.

.

.

Suatu Ahad

Kumpul empat orang askar

Jom pergi library !!

Search ‘ Perpustakaan Shah Alam ‘

Sampai lah ke Perpustakaan Shah Alam ..

Yang depan Muzium Sultan Alam Shah tu ..

Pintunya terbuka luas ..

Kosong tapi..

Hadoiiiii …

Manalah pulak perpustakaan ni ??!!

Minta pertolongan , minta petunjuk dari kawan yang pernah pergi

Orang Singapura tapi ..

Hadoiiii …. Gelak dulu sebelum cerita dan minta petunjuk ..

Akhirnya jumpa ..

Tepi tasik , sebelah padang golf .. Seksyen 13 Shah Alam ..

Kena ‘ search ‘ Perpustakaan Raja Tun Uda !!

1

.

.

.

Boleh je masuk walaupun belum daftar jadi ahli

Tak bolehlah pinjam buku tapi

Senang je nak daftar .. On line

Nak ‘ renew ‘ buku on line senang nanti ..

2

.

.

.

Tingkat bawah

Ada Zon Kreatif ..

Nak masuk kena buka kasut

Kasut letak dalam beg kain tu

Kalau letak je depan pintu tu , nanti kena sapu masuk dalam tong kasut

Hakak panik jap nengok kasut hakak hilang!!

3

.

.

.

Zon untuk budak-budak dan remaja

Ada Pokok Ilmu

Boleh lepak-lepak baring , duduk bawah pokok

4

.

.

.

Ada banyak buku untuk budak baya-baya ni ..

Boleh pinjam sepuluh buah buku untuk dua minggu

Untuk peringkat umur yang lain , boleh naik ke tingkat yang atas-atas kat luar sana tu

5

.

.

.

Ada banyak PC

Ada tayangan DVD

Ada surau kanak-kanak

Ada bean bag besar

Hah !! Selambak buku Roald Dahl dia pinjam !!

Hari tu baru nengok kat Tv , Charlie and the Chocolate Factory ..Tu yang dia ambik semua buku pakcik tu ..

6

.

.

.

Saya dah sangap ..

Saya lapar..

Ada cafe kat luar sana

Harga tak cekik darah .. Berpatutan ..

7

.

.

.

Kalau daftar awal , boleh join aktiviti-aktiviti kat sini

Tu tengah buat burger ..

8

.

.

.

Surau dewasa nya pun selesa

Toilet bersih

Tasik belah belakang perpustakaan tu pun cantik .. kalau nak jalan-jalan cuci mata ..

.

.

Saya Iron Man .. Dia kata ..

9

.

.

.

Eh ..

Silap ..

Iron Man tak boleh senyum !!

Iron Man kena garang !!

10

.

.

.

Akibat henfon ditinggalkan merata-rata dan tiada password …

Cubaan-cubaan untuk selpie dengan pelbagai mimik muka dijumpai merata-rata ..

11.

.

.

.

 

 

Advertisements