KIDZANIA KUALA LUMPUR 2015

.

.

.

.

Berikutan kejadian-kejadian yang boleh meninggikan tekanan darah pada pagi-pagi hari …

Seperti kata-kata ‘ Saya BOSAN pergi kelas !! ‘

Dan ‘ Saya TAK NAK pergi kelas hari ni !! ‘

Dan juga ‘ Saya TAK SUKA belajar !! ‘

Maka ..

Dengan kata-kata perangsang dan pujukan ..

Maka hilanglah kejadian-kejadian yang membolehkan blood goes upstairs pagi-pagi itu ..

Maka kenalah tunaikan janji nak ke tempat menan ni ..

Kidzania Kuala Lumpur …

1

.

.

.

Beli tiket ..

Bagi Boarding Pass kat mereka adik beradik ..

Pergi settle kan sendiri kat kaunter ..

2

.

.

.

Hadoiiiii !!!

Kenapa lah ko Nak .. naaak jugak ke Fire Fitter ni !!

Nasib baik lah kekanak tak ramai lagi beratur ..

Ni adalah diantara kerja yang paling ramai nak datang kerja ..

Ni .. dan Pilot ..

3

.

.

.

Official Photographer ..

Sekeping RM 25 ..

Cantik-cantik gambarnya lak tu !!!!

* simpan dompet dalam-dalam dalam beg *

4

.

.

.

Abang Fire Fitter tu..

Sampai kat hujung hari..

Suara dah hampir hilang..

Asyik jerit ‘ Kidzania.. Fire Fitters .. Kidzania .. Fire Fitters !! ‘

Over sized hard hat .. oversize yellow uniform ..

Rasa comel gila budak-budak kecik kat sini !!

5

.

.

.

Hah !!

Puas hati !!

Dapat padamkan api !!

Serius nho lak tu!!

Suruh pandang ..nak ambik gambor .. Tak mo pandang ..!

Yo lah .. mana boleh kacau orang tengah kerja kan!!!!??

Habis kerja ..

Dapat 8 Kizzos ..

Bagus konsepnya ..

Kerja baru dapat duit..

Nak enjoy-enjoy.. kena keluarkan duit ..

Duit tak cukup .. cari kerja lagi ..

Baru korang-korang tau susahnya nak cari duit !!

7

.

.

.

Yang BudakMataBesar ni..

Saya suruh jugak buat Wall Climbing ni..

Bior lasak ..

9

.

.

.

Asyik lah sangkut kat tingkap 100 Plus tu..

Kaki pendek lagi..

Last-last give up..

8

.

.

.

Jom masuk Ayam Mas Cooking School

Sekarang ni.. kalau tak berapa ramai yang beratur .. depa ambik je masuk kerja

Dulu .. selagi tak cukup orang .. kena tunggu..

Ni ada dua orang je yang masuk memasak..

Masak Coconut Milk Muffin

Punyalah bangga bila dah siap..

Mintak semulut pun tak bagi!!

Ni kena bayor .. 10 Kizzos rasanya …

16

.

.

.

Kelas Melukis ni pun kena bayar..

18

.

.

.

Jom buat beger di Marry Brown !!

15

.

.

.

10

.

.

.

School Of X

Dia bagi Samsung Corby

Assignmentnya..

Pergi ambik gambar kedai-kedai yang dia bagi dalam list.

Dapat Kizzo , dapat drum stick .. cantik !!

23

.

.

.

Jom buat Sushi lak!!

Ni kena bayar ..

Bawak balik Sushi .. bagi kat Ayah Dia ..

Terkulat-kulat tercekik Ayah Dia terpaksa makan..

Manaaa lah Ayah kau reti makan Sushi Nak !!!

24

.

.

.

Ni kerja yang paling serius

Panggil macamana pun tak nak toleh ..

Polis tengah menyiasat kejadian rompakan di Kedai Glow In The Dark

Siap bawak lampu picit cari clues dalam kedai tu !

Cute gila!!!!

25

.

.

.

Jom buat Vitagen pulak !!

13

.

.

.

Budak-budak akan beratur kat luar

Ada tempat beratur..

Kebanyakan premis akan ada orang yang keluar bagi tag nombor.

Nak make sure tak ada yang mengelat.. , potong Q

Budak-budak tak pandai nak mengelat

Mak Bapak dia orang yang mengelatkan depa ..

Kalau lepa je .. ada lah puak-puak kiasu tu yang tolak anak depa ke depan .. potong Q budak-budak yang naif ..

Maka nengok-nengok lah kalau anak yang beratur tu budak kecik yang tak tau apa-apa , yang naif …

14

.

.

.

Duit dah sikit..

Jom kerja kat pam minyak BHP !

Kat sini , boleh kerja kat pam minya k , tol PLUS , dan window cleaning ..

17

.

.

.

Banyak-banyak kerja..

Kerja yang ni yang dia berlari nak masuk kerja..

Mayor’s Office

19

.

.

.

Sebab dia nampak ada I Pad kat dalam pejabat tu !!

20

.

.

.

21

.

.

.

Inilah kerja pujaan semua makhluk kecik-kecik kat sini!!!

Air Craft Pilot

Cepat !!

Ada sesiapa nak chop buat menantu tak !!???

27

.

.

.

Dan First Officer

Beratur punyalah lama ..

Nak jadik Air Steward/ Stewardess pun boleh…

Nak jadik penumpang pesawat pun boleh

[ Tapi tak ada sorang pun nak jadik penumpang .. semua nak jadik pilot !! ]

26

.

.

.

Dah banyak duit ..

Boleh apply buat ATM card

Ada mesin ATM , boleh keluarkan duit  !!

22

.

.

.

Dengan kawan-kawan baru

Yang semua dah plan nak jadik apa , buat apa , main apa , bila datang sekali lagi nanti !

28.

.

Nota Untuk EllyCarson :

Ulat-Ulat Nangka kau tu mesti enjoy gila kalau datang sini El !!!

.

.

.

.

Advertisements