SAYA KE UNIVERSAL STUDIO SINGAPURA

.

.

.

.

Pesen Keluarga Dr Singa bercuti adalah sebelum Cuti Sekolah bermula

Malas nak berrebut-rebut dalam jem dan hotel yang mahal

Makanya kami ke Singapura

Sebelum Cuti Sekolah bermula ..

Naik keretapi malam

Nak bagi adventure sikit kat budak-budak ni ..

.

Ha ??!

Baru perasan …

Apakah ‘ Taman Memancing Istana Bunian ‘ itu ??!!

Yang dot biru itu adalah keretapi saya ke Singapura

1

.

.

.

Ini cerita saya ke USS

15

.

.

.

Saya tidor kat Tune Hotel

Murah ..

Senang ..

Twin rm 63  – togel

Quad rm 136 – Aircond 24 jam

2

.

.

.

Nak air cond – top up

Ok pe .. Sebab bukanlah 24 jam duduk kat bilik ..Bukan nak bersenang lenang kat bilik ..

3

.

.

.

Ini abang dan kakak-kakak saya

Saya paling kecik

Makanya , saya selalu kena buli dengan mereka

4

.

.

.

Kalau book bilik on line di web site Tune Hotel tu

Boleh book sekali harung tiket ke Universal Studio Singapura tu..

Rm 30 sorang

Budak kecik macam saya pun 30 hinggit ..

5

.

.

.

Ibu saya kata ..

Masa check in di Tune Hotel tu , nanti akan ada kupon

Bawa kupon ni ke Odyssey Travel ni

Kat sebelah Tune Hotel tu je.

Register dan dapat tiket

Dapat juga departure card , isi siap-siap

6

.

.

.

Bas akan bertolak pukul 7:30 pagi

Siap-siap makan apa yang patut dan bawak bekal apa-apa yang patut

Ada 7-11 sebelah kat situ .

Saya no hal

Asalkan ada roti jagung Gardenia tu .. saya okeh je..

7

.

.

.

Ada juga perkhidmatan untuk ke Legoland

Saya nak pergi Legoland.

Ibu saya kata .. Hisyyy !! Tak best ! Mahal lak tu!!

8

.

.

.

Dalam sejam , keluar masuk Imigresen ..

Penat saya .. turun naik tangga

Saya pun sampailah di Universal Studio !!

9

.

.

.

Jangan haraplah nak bergambar tanpa background orang ramai-ramai tu !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.

.

.

Bukannya senang nak paksa kakak-kakak dan abang saya bergambar sama-sama bila dah besar-besar ni!!

Terutama yang budak perempuan yang tutup mata tu!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.

.

.

Jom selfie!!

Saya kata

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.

.

.

9:30 pagi saya dah sampai.

Gate buka pukul 10

Sementara menunggu , Ibu saya plan dulu nak pergi ke mana dulu !

Kali ni kita pergi ke kiri dulu.. Sebab orang akan ramai pergi ke kanan sebab nak masuk ke Mummy dan Transformer tu .. dia kata..

Ibu saya dah pernah datang sini dulu dengan AbangLong saya

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.

.

.

Hadoiii !!

Mak kau tak pernah hajar selpie ni nak oiii !! Dia kata lagi ..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.

.

.

Ibu saya kata ..

[ Kecoh lah Ibu saya ni ..!!!  ]

Kalau nak bershopping , bolehlah kau ber heels tinggi bagai gitu !

Ni nak masuk USS beb ..

Sedar-sedar lahh …

[ Saya terserempak dengan dia lagi kat The Crate Adventure .. nak masuk keluar bot , kasut tu dah dipegang kat tangan dia !! kahkahkahhhh !! ]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.

.

.

Kali ni hanya bawak kamera kecik , pinjam dari Antie Dak CPL

Dan guna kamera henfon Ibu saya je ..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.

.

.

Mula-mula agak panas ..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.

.

.

Lepas tu renyai-renyai

Makanya .. Water World pukul 1:30  terpaksa dibatalkan..

Tak pe .. Kita cuba pukul 4 punya nanti ..

10

.

.

.

Saya paling teruja!!

Ops !! Sampai ternampak spender saya!!!!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.

.

.

Tapi saya tak berani masuk menan kat Transformer ni !

11

.

.

.

Saya bergambar kat luar je..

Saya budak kecik

Saya tak berani !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.

.

.

Hujan laaagiiiii !!

Ibu saya dah siap-siap beli dan bawak baju hujan di Giant di KL

RM 3 je

Sorang satu warna

Kreatip kan Ibu saya pendekkan baju hujan saya tu!!??

12

.

.

.

AbangLong saya

Abang dan kakak-kakak saya naik roller coaster kat Mummy tu 5 kali!!!

Dah petang-petang tu , waiting time nya 5 minit je

Tu yang dia orang keluar masuk keluar masuk sampai 5 kali tu!

Sampai nak muntah lah !!

14

.

.

.

Abang dan kakak-kakak saya tengah berlagak masa bergambar ni.

Sorang baca peta .. sorang buat muka boring

uss

.

.

.

Hujan laaagiiiii !!

😦

Saya dah macam rupa Patrick Star dah !!!

16

.

.

.

Habis semua saya masuk

Saya suka masa di Shrek 3D

Kerusi saya gegar-gegar dan habis muka basah masa Donkey bersin!!

24

.

.

.

Ini di stage When I Grow Up di Sesame Street

Dah petang

Masa nak keluar , saya nampak ayah dan Abang Long say sedaaaap tidor rupa-rupanya !!!

19

.

.

.

Ibu saya kata

Masa Ibu saya kecik-kecik dulu

Dia selalu nengok Sesame Street ni kat SBC kat tv kat rumah Mak Tok

Pagi-pagi Ahad . Pukul 9 pagi

13

.

.

.

Ada bubble-bubble turun dari atas!!

18

.

.

.

Ada nyanyi nyanyi .. nari-nari…

17

.

.

.

Ini adalah pesen saya mgambik gambar sekarang ni ..

20

.

.

.

21

.

.

.

Ini best buddy saya!

Kak Chik saya !

22

.

.

.

23

.

.

.

25

.

.

.

Saya jumpa cokelat bergerak ni kat sana

Saya bergambar dengan dia

Bau busuk ketiak dia tapi !

Sebab berpeluh-peluh kat dalam tu!!

28

.

.

.

Saya cakap kat Ibu saya

Saya tak nak balik!

Saya nak duduk ‘ Homtel ‘ ni sampai bila bila !

Ibu saya kata Ok !

Duduk lah awak sorang-sorang kat sini !! Dia kata !

Ini restoren kat tepi homtel tu

Boleh sarapan kat sini

Kat depan sana tu ada Sekinchan Ikan Bakar

Malam-malam boleh makan kat situ

Senang duduk Homtel Tune ni

Makan senang , nak ke Singapura pun senang ..

27

.

.

.

Saya suka pergi USS ni

Nanti saya nak pergi lagi !!!

Bila saya tinggi sikit nanti …

.

.

.

.

Advertisements