YOK KE JOGJA [ HABIS DAH CERITA JOGJA .. 18 EPISODE !! KALAH UPIN IPIN !! ]

.

.

.

.

Habis dah cerita Jogja saya

18 episod!

Tak pernah panjang nho bercerita sampai macam ni tau!!

Perbelanjaannya .. emm .. saya main bagi je duit kat Dak GadisBunga

Dia bendahari

Saya part itinerari dan tiket kapalterbang

Tiker kapalterbang saya ingatlah berapa ringgit

RM 96 pergi balik !!

Tiket togel

Sangat berbaloi!!

Habis keliling Jogja kami jelajah

Dari candi , lembah , gunung , kawah berwap , tasik sulfur , bukit berkabus , kaki gunung berapi , sungai dalam gua , sungai batu karst , pantai laut selatan , air lautan hindi , istana sultan , kilang , dan sebagainya ..

Rasa macam dah habis satu Jogja kami tawaf

.

Tapi bila balik , terbaca jugak lah beberapa tempat yang saya baru tau .. dan yang tak berani sempat pergi

Seperti

Puncak Suroloyo

Sunrise Kaki Merapi

Bicycle Tour Bukit Menoreh , keliling Borobudur

Gua Jomblang

Akan tetapi … !!

” Dah 2 kali dah Ahkak ni ke Jogja ! Takkan lah Ahkak nak datang sekali lagi ! Dah macam pergi Umrah lak berkali-kali pergi !! Karang ada yang panggil Ahkak ni Hajjah Jogja lak !! “

 

 

2

.

.

.

Botol Sarsaparella ni cantik !

Saya beli satu botol . Dak Gadis Bunga beli satu

10 000 Rupiah je

img_49371

.

.

.

Luggage Air Asia dibeli secara konsep sharing is caring and loving = 20 kg

Kekonon 20 kilo tu untuk 4 orang !!

Hah !! Hambik !!

2 beg troli je dah 21 kilo!

Kena keluarkan sikit ..

Punggah keluar barang di satu sudut di Bandara Adusucipto itu..

Yang 2 lagi beg yang macam batu gunung ni siapa nak jawap !!?

Dua tu pun dah 22 kg !

Ok !! Jom bincang !!

Kita check in yang nampak berat .. yang dua lagi hand luggage .. Yang anak anak beg yang tetiba jadik banyak kita sama-sama bahagi dan bawak ..

Set !!

Makanya ..

Setibanya di mesin scan beg ..

” Maaf ya Ibuk .. boleh buka dua beg ini ??! ”

Hah !! Apalak yang kantoi ni !!??

Ghupa-ghupanya .. Botol Sarsaparella tu!!

Mana boleh bawak cecair > 60 ml dalam hand luggage !

Saya punya dah kosong .. Dak Gadis Bunga punya masih belum bukak

Makanya ..

” Ibuk bolehlah habiskan , atau buang airnya ya !! ”

Makanya .. sayang weh nak buang !!

Makanya .. mabuk sarsi lah kami berempat nak nghabiskan satu botol itu!!

Penat punggah keluar kan segala baju masam ,buah salak , kotak bakpia .. masukkan lah balik..

Lepas je kawasan scan .. Sorang lagi tahan..

” Maaf ya Ibuk .. mau ditimbang hand luggagenya !! ”

Ya lahh .. Dah nampak kita orang dok henyak henyak nak masukkan balik benda dalam beg .. Macam banyakk je.. dia kata ..

Hambik !!

Hand luggage saya dan Dak GB lebih 7 kilo lak!!

Punggah balik keluar .. bagi kat beg Dak Anash dan Dak CPL dengan konsep sharing is caring and loving !

Timbang balik .. 7.5 kg .. Lepas !!

Masuk je Departure .. punggah balik .. masukkan balik dalam beg asal

Peluh dah meleleh-leleh bak lahar dingin Merapi ni !

Penat wehhhh!!

1

.

.

.

Polisi satu hand luggage dan satu hand beg/ beg lap top / beg kamera ??!!

3

.

.

.

Satu ‘ break away ‘ yang best !!

Dengan kawan-kawan terbest !

Tenkiu semua !!

4

.

.

.

Cantik kapal terbang kami hari tu !!!

5.

.

.

.

Next ??!

Haaa !!!!!

Penuhkan balik tabung ayam tu !!

 

Advertisements