PULAU KETAM : PELABUHAN KLANG KE PULAU KETAM …

.

.

.

Ahad lalu

Saya di Wassap oleh ini Leng Chai Wak Jan …

Tentang lokasi graffiti Padang Jawa

Katanya ini Leng Chai hendak mencari itu graffiti

Bila saya kata .. ” Akak nak gi Pulau Ketam ni !! ”

Itu Leng Chai kata .. ” Nak ikut !!!! ”

IMG_3778

.

.

.

Maka ..

Kami jumpa di sini ..

Di hentian terakhir KTM Komuter

Kalau naik kereta .. ikut je papan tanda ke Pulau Ketam ..

Jalannya berbelit-belit sikit tapi .. Ada U-Turn .. Jumpa banyak lori treller ..

Image.

.

.

Bot ini ..

Laju …

RM 10 seorang

BudakKecikMataBesar percuma

Bot ni open air gitu ..

Nyaman kena angin laut ..

Dalam 40 minit dah sampai ..

IMG_3581

.

.

.

Bot yang ni macam best je..

Tak boleh duduk bersila angkat kaki tapi …

IMG_3838

.

.

.

Bot yang ini ..

RM 7 seorang

Ekon..

Tapi bak kata Encik Abdul ..

” Terpengap kat dalam tu.. Tak nampak luar .. kalau apa-apa jadik .. susah nak keluar .. ”

Dan yang ni .. kena tunggu penuh baru dia nak jalan ..

Jalan ?! Berlayar !!!!

IMG_3784

.

.

.

Nengok pintu dia pun macam tak berapa konpiden nak naik ….

IMG_3610

.

.

.

Ada satu lagi bot ..

Empat segi gini ..

Besar gini-gini lah ..

Boleh isi ramai orang..

Tiga empat lima keluarga pun boleh ..

‘ Percuma ‘ pulak tu …

IMG_3820

.

.

.

Tu ha ..

Tu botnya ..

Yang hijau tu ..

Untuk bawak mereka yang ramai-ramai tu..

IMG_3573

.

.

.

Untuk upacara ini !

Encik Abdul yang nampak ..

Saya tak perasan pun..

Dok sibuk ambik gambar pelabuhan ..

IMG_3574

.

.

.

Penuh satu bot ..

Pakai yang macam jerami yang tutup kepala tu..

IMG_3575

.

.

.

Ya lah..

Mana boleh tanam kat pulau sana tu kan!

Kena lah bawak ke tanah besar..

IMG_3576

.

.

.

Macam-macam benda disediakan..

Ada menatang kaki pendek golek..

Ada key board kertas .. untuk hiburan kat sana..

Ada macam-macam ..

IMG_3579

.

.

.

Dah lama saya tak terjumpa perarakan gini..

Masa kecik-kecik dulu ada lah..

IMG_3580

.

.

.

Okeh ..

Jom ke pulau!!!

Serious ..

Kalau nak pergi ..

Naik bot yang ni..

Banyak dapat nengok!

Angin pun best je !!

IMG_3582

.

.

.

Pandang sini-sana..

Encik Abdul tunjuk kat atas ..

Halamak !!

Ada 2 je..??!!

IMG_3589

.

.

.

.

Duduk belah belakang best

Boleh santai bersila

Saya ni pesen tak boleh duduk nghadap tepi .. belakang .. kalau dalam kenderaan..

Nanti pening!!!

Jugak pesen tak boleh membaca .. menengok sms ..kat fon ..

Pening weh!!!

IMG_3601

.

.

.

Ada bot pink !

IMG_3585

.

.

.

Sampailah kami ke Pulau Ketam !!!

IMG_3818

.

.

.

Teruja dengan entri Pulau Ketam oleh Khai dan kawan-kawan TSBreakaway dia..

IMG_3817

.

.

.

Masa balik..

Ada ‘ road block ‘

Oleh Polis Marin

Nak nengok terlebih muatan penumpang ke tak …

IMG_3825

.

.

.

Byeee Abang Polis !!

IMG_3828

.

.

Ok ..

Ni cerita pasal perjalan pergi dan balik dulu..

Meng-upload guna IE ini sangat membuat my blood go upstairs !

Kat Google Chrome apesal ntah tak boleh meng upload gambar hari ni lak…

Haisyyyyy !!!

Lusa sambung eh ..

Esok wa cuti !!!

Cuti .. wa tak pegang PC ..

.

.

.

.

.

.

Advertisements