THE DUSUN GETAWAY

.

.

Cerita lama

Masa PKP boleh rentas senegeri

Rentas lah saya ke Negeri Sembilan ikut jalan tikus

Sebab nak ke The Dusun ni

Masa ni ada offer 50% off rasanya

Harga sebenar … Jap .. Lupa

Normal price dalam rm 1200 rasanya ..

.

.

.

.

Korang kena nengok betul-betul tempat parkingnya

Ada yang kena park masuk dari main gate dekat-dekat reception ni

.

.

.

.

Ada yang kena pusing satu Dusun dan masuk parkir dari arah pintu belakang

Macam kita orang

Menjajau jugak lah sesat barat

Ada tiga je petak parkir kat sini untuk tiga rumah yang masuk dari belakang ni

Yang duduk di Lanai , Perling Air , Perling Bukit park kat sini

Dan parkirnya atas bukit gitu . Ngam muat 3 kereta

.

.

.

Kita orang book Perling Air

Masa offer ni boleh book 2h1m

Dinner , sarap lain kira . Kena order . Tak inclusive

.

.

.

.

Sesampai je hujan lebat

Habis rancangan nak mandi kolam

Nengok je lah titisan hujan tu

.

.

.

.

Ada kitchenette . Minyak garam gula ada.

Kalau nak masak bawa je bahan basah

.

.

.

.

.

.

.

Sangat eco friendly resort ni

.

.

.

.

Tu dia biliknya

Luas

Pet friendly jugak The Dusun ni

Bukan yang Perling dan Lanai tapi

Yang lain pet friendly

Boleh bawak kucing

Cuma kalau terlepas … Hilang dalam dusun derian lah kucing tu …

.

.

.

.

Bilik air pun best

Ada sabun serai wangi!

Malam-malam lepak kat luar tak ada nyamuk

Pagi tu masa berayau keliling Dusun ni , banyak yak amat nyamuknya !! Besor-besor pulak tu ! Mungkin sebab malamnya hujan . Masa dah tengahari tu dah tak ada nyamuk pun

.

.

.

.

Ada infiniti pool

Masa ni ada giliran antara dua rumah Perling dan Lanai tu untuk gunakan pool

Sebab masa ni masih PKPhapantah

.

.

.

.

Dekat je

Tu rumah Perling . Naik tangga sikit dah sampai pool

.

.

.

.

Pandangan ke pool dari balkoni

.

.

.

.

Malamnya dinner dihantar dalam tepen

Dah order siap-siap sebelum datang

Kalau nak keluar beli memang jauh sangat , ulu banat dah kiranya tempat ni…

.

.

.

.

Cantik tepennya

Makanannya pun sedap

Tak ingat apa tapi

.

.

.

.

Sarap pun dalam tepen

Order nasi lemak dan penkek

.

.

.

.

Lepas sarap .. Mandi

Lepas mandi kita jalan jalan dalam Dusun

.

.

.

.

Ada cafe . Tutup tapi sebab PKPhapantahlupa

.

.

.

.

Ada dua pool dekat sini

Ni atas sikit

.

.

.

.

.

.

.

.

Kediaman owner kot rasanya

.

.

.

.

Ni yang paling besar dan paling mahal

Tapir House

Ingat tak yang anak mat saleh yang pompuan yang hilang dari resort berhari-hari then jumpa kat tepi sungai , dah meninggal .

Di sini lah kejadiannya

Ini lah rumah yang famili tu duduk

Ni belah belakang , mana ntah gambar belah depannya..

.

.

.

.

Mungkin tingkap gitu kot , katanya jenis yang panjang yang dia dikatakan menyelinap keluar malam tu dan menghilang dalam kegelapan malam

Kes ni masih diselubungi misteri

.

.

.

.

Ada rusa kat kandang dekat belah depan

.

.

.

.

Ada banyak pokok derian

.

.

.

.

Banyak bunga luruh sebab hujan lebat semalam

.

.

.

.

Ada Oyen the Resident Cat

.

.

.

.

Yasmin dah tak ada

Adibah Nor pun dah tak ada

Al Fatihah

.

.

.

.

Life goes on

Missing you yang dah pergi

Kita ni tak tahu lagi bila …

.

.

.

.