LANGKAWI 2015 : ART IN PARADISE : 3D MUSEUM LANGKAWI

.

.

.

.

Dari Telaga Harbour Marina

Terus lagi jalan-jalan keliling Langkawi

Budak Mata Besar nak ke sini ..

Ke kaki Gunung Machinchang

Dekat Oriental Village Langkawi

Dekat Langkawi Cable Car

Nama baru .. Langkawi Sky Cab

” The Longest Free Span

Mono-Cable Car “

1

.

.

.

.

Tu ..

Nampak kat belakang tu gondolanya tengah memanjat naik gunung

Sekarang ada macam-macam jenis gondola

Ada yang biasa

Ada yang glass bottom .. Yang ni kalau Hakak naik .. mesti keras kaku kejung tak bergerak kat dalam tu !!

Ada gondola VIP

Ada gondola private

2

.

.

.

.

Dia nak sangat masuk sini sebenarnya ..

3D Museum Langkawi : Art In Paradise

Dewasa RM 30 Kanak-kanak RM 20

3

.

.

.

.

Banyak gambor dia je lah kat sini ni nanti ..

4

.

.

.

.

Datang lah sini  masa tak musim cuti sekolah dan perayaan

Kalau tak .. penuh kepala orang aje ..

5

.

.

.

.

Masuk dalam kena bukak kasut ya …

6

.

.

.

.

7

.

.

.

.

8

.

.

.

.

9

.

.

.

.

10

.

.

.

.

11

.

.

.

.

12

.

.

.

.

13

.

.

.

.

14

.

.

.

.

16

.

.

.

.

17

.

.

.

.

 

18

.

.

.

.

19

.

.

.

.

20

.

.

.

.

21

.

.

.

.

22

.

.

.

.

23

.

.

.

.

24

.

.

.

.

25

.

.

.

.

26

.

.

.

.

27

.

.

.

.

28

.

.

.

.

29

.

.

.

.

30

.

.

.

.

31

.

.

.

.

32

.

.

.

.

33

.

.

.

.

34

.

.

.

.

35

.

.

.

.

36

.

.

.

.

37

.

.

.

.

38

.

.

.

.

39

.

.

.

.

40

.

.

.

.

41

.

.

.

.

42

.

.

.

.

Machinchang Geoforest Park

550 juta tahun usianya

Juta..

Ratusan juta tahun dahulu gunung , batuan ini sudah ada

Zaman Dinosour lagi dah ada ..

43

.

.

.

.

Banyak lagi aktiviti lain boleh dibuat di Machinchang Geoforest Park ni sebenarnya ..

 

44

.

.

.

 

.

Ok

Habislah cerita tengatng langkawi 2015 kami

Tahun depan boleh pergi lagi !

🙂

.

.

.

.

 

Advertisements